Κοροναϊός : Ξεπέρασαν τα 150.000 τα κρούσματα παγκοσμίως – Κλείνουν σύνορα και επιχειρήσεις
Τα 150.000 κρούσματα φαίνεται να έχει ξεπεράσει παγκοσμίως ο κοροναϊός, οδηγώντας στον θάνατο περισσότερα από 5.700 άτομα.
Η μια μετά την άλλη οι χώρες λαμβάνουν αποφάσεις ώστε να σταματήσουν την εξάπλωση του, άλλες βάζοντας καθολικό «λουκέτο», άλλες κλείνοντας τα σύνορα ενώ κάποιες αναγκάστηκαν να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ισπανία, Γαλλία και ΗΠΑ έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ πολύ μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των χωρών που έβαλαν λουκέτο στο σύνολο σχεδόν των εμπορικών δραστηριοτήτων και περιορίζουν με αυστηρά μέτρα όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες.
1.441 οι νεκροί στην ΙταλίαΓια μια ακόμα ημέρα συνεχίστηκε η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και των θυμάτων του κοροναϊού στην Ιταλία, παρά τα αυξημένα μέτρα πρόληψης που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας τα κρούσματα κοροναϊού στη γειτονική χώρα έφτασαν στα 21.157.
Μέσα σε ένα 24ωρο έχασαν την ζωή τους 175 ασθενείς και επιβεβαιώθηκαν 3.497 νέα κρούσματα. Πλέον, οι νεκροί έφτασαν τους 1.441 ενώ ιάθηκαν συνολικά 1.966 ασθενείς.
Νέα ΝΟΤΑΜ για ΕλλάδαΑπό σήμερα 14 Μαρτίου 2020 και ώρα 19:45 έως τις 29 Μαρτίου 2020 αναστέλλονται όλες οι πτήσεις μεταφοράς επιβατών από και προς τα αεροδρόμια της Ιταλίας, σύμφωνα με τη νέα ΝΟΤΑΜ από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Από την προσωρινή απαγόρευση πτήσεων που επιβάλει η Ελλάδα προς και από Ιταλία εξαιρούνται οι εμπορευματικές (Cargo) και οι υγειονομικού ενδιαφέροντος πτήσεις (sanitary).
Η ΥΠΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) προκειμένου να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον COVID-19. Καθημερινά αξιολογούνται όλα τα επιστημονικά δεδομένα και με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών δρομολογούνται οι οδηγίες για τις αερομεταφορές.
Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται ως συνέχεια και υπερκαλύπτει τη NOTAM που εκδόθηκε στις 9 Μαρτίου 2020 και αφορούσε την προσωρινή αναστολή από την Ελλάδα όλων των πτήσεων προς Βόρεια Ιταλία.
«Λουκέτο» σε όλα στην ΙσπανίαΗ ισπανική κυβέρνηση θα θέσει τη χώρα υπό περιορισμό από τη Δευτέρα στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει στη μάχη εναντίον του νέου κοροναϊού, προβλέπεται στο προσχέδιο του επίσημου διατάγματος που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.
Η κυβέρνηση θα πει ότι όλοι οι Ισπανοί θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μονάχα για να αγοράσουν φαγητό, να πάνε στο φαρμακείο, στο νοσοκομείο ή στη δουλειά και σε έκτακτες περιπτώσεις, αναφέρει το προσχέδιο.
Επιπλέον, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα περιοριστούν προκειμένου να μεταφέρουν λιγότερους επιβάτες, τα δρομολόγια, εντούτοις, δεν θα ανασταλούν.
Σφραγίζει τα πάντα η ΓαλλίαΗ Γαλλία κλείνει τα περισσότερα καταστήματα, εστιατόρια και χώρους ψυχαγωγίας από απόψε τα μεσάνυχτα στο πλαίσιο των μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.
Ο γάλλος πρωθυπουργός διευκρίνισε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι εξαιρέσεις περιλαμβάνουν τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.
Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα παραμείνουν σε λειτουργία, αλλά οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν την χρήση τους.
Ο γάλλος πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι άνθρωποι πρέπει να βγαίνουν μόνο για προμήθειες, για να κάνουν ελαφρά άσκηση και, αύριο, για να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές. Οι γάλλοι πολίτες καλούνται να εργάζονται, κατά το δυνατόν, από το σπίτι.
Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 4.499 καταγεγραμμένα κρούσματα της επιδημίας Covid-19, έναντι 3.661 χθες, και 91 θανάτους, από 79 χθες.
Γερμανία σε ταξιδιώτες: Μπείτε σε καραντίναΗ Γερμανία συνέστησε σήμερα στους πολίτες που επιστρέφουν από την Ιταλία, την Ελβετία και την Αυστρία να μπουν από μόνοι τους σε καραντίνα για ένα διάστημα έως και δύο εβδομάδων, προκειμένου να βοηθήσουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.
«Ειδικά οι ταξιδιώτες και οι σκιέρ που επιστρέφουν από την Ελβετία, την Ιταλία και την Αυστρία θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο το δυνατόν περισσότερο, έως και δύο εβδομάδες, ακόμα κι αν δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.
Μέχρι την Παρασκευή, η Γερμανία είχε καταγράψει 3.062 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού και πέντε θανάτους.
Πρώτος θάνατος στην Νέα ΥόρκηΜια 82χρονη, που έπασχε από εμφύσημα, πέθανε σε νοσοκομείο του Μανχάταν από τον κοροναϊό, στον πρώτο θάνατο που σχετίζεται με τον νέο κορονοϊό στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.
Ο αριθμός των κρουσμάτων στην πολιτεία αυξήθηκε σε περισσότερα από 500, είπε χαρακτηριστικά ο Κουόμο σε δημοσιογράφους.
Υπενθυμίζεται ότι από τις 8 Μαρτίου, ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να καταπολεμηθεί ο νέος κοροναϊός, που συνεχίζει να εξαπλώνεται, προκαλώντας σήμερα τουλάχιστον 20 νέα κρούσματα.
Πάνω από 2.000 κρούσματα στις ΗΠΑΟ κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ δρ. Αντονι Φάουτσι δήλωσε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταγραφεί 2.226 κρούσματα του κοροναϊού, αλλά η επιδημία δεν έχει ακόμη φθάσει στην κορύφωσή της.
Ο διευθυντής του National Institute of Allergy and Infectious Diseases δήλωσε επίσης ότι η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης από τον Ντόναλντ Τραμπ χθες σημαίνει «επιστράτευση όλων των μηχανισμών» για την επιτάχυνση των ιατρικών τεστ στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάσχεσης της πανδημίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο δρ. Φάουτσι είχε τονίσει τις προηγούμενες ημέρες πως όσοι ελπίζουν ότι το εμβόλιο που θα προσφέρει ανοσία έναντι του COVID-19 θα βρίσκεται σύντομα στα ράφια των φαρμακείων, θα πρέπει να περιμένουν 12 με 18 μήνες μέχρι να το βρουν στα φαρμακεία.
Τα «Κίτρινα Γιλέκα» αψήφησαν τα μέτραΔυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και συγκρούστηκαν με αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, μέλη του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων που είχαν βγει στους δρόμους του Παρισιού σήμερα,αψηφώντας την απαγόρευση των αρχών για μαζικές συναθροίσεις, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.
Το κέντρο του Παρισιού είχε κλείσει από νωρίς σήμερα, με την αστυνομία να κάνει ελέγχους σε τσάντες και σακίδια λόγω της ανησυχίας ότι οι διαδηλωτές θα επιδίωκαν να επιστρέψουν στο Σανζ Ελιζέ.
Αν και η κυβέρνηση εξέδωσε διάταγμα σήμερα με το οποίο απαγόρευε τις συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων, εκατοντάδες διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων φορούσαν ιατρικές μάσκες, πραγματοποίησαν πορεία από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Μονπαρνάς, φωνάζοντας συνθήματα κατά του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Αργότερα το απόγευμα η ένταση αναζωπυρώθηκε.
Σύμφωνα με μια πηγή της αστυνομίας, ο αριθμός των διαδηλωτών ανερχόταν σε περίπου 400.
Κλειστά σύνορα-H Αλβανία κλείνει τα σύνορά της με την Ελλάδα και χερσαίες διαβάσεις με τους «γείτονες»
-Η Κύπρος κλείνει τα σύνορα για τους πολίτες τρίτων χωρών
-Οι αφρικανικές χώρες κλείνουν τα σύνορά τους σε Ευρωπαίους
-Οι ΗΠΑ έκλεισαν τα σύνορα με την Ευρώπη
-Η Ουκρανία σφραγίζει τα σύνορά της
-Η Τσεχία κλείνει τα σύνορά της για τους ξένους, όπως επίσης και η Ουκρανία και η Σλοβακία, η οποία όμως εξαιρεί τους Πολωνούς.
-Το Πακιστάν έκλεισε τα σύνορά του με το Ιράν και το Αφγανιστάν.
-Η Αυστρία διακόπτει τις πτήσεις από και προς τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελβετία.
-Η Τουρκία σταματά την αεροπορική σύνδεση με εννέα ευρωπαϊκές χώρες.
-Η Ρωσία περιορίζει την αεροπορική σύνδεση με τις χώρες της ΕΕ από τη Δευτέρα.
-Η Πολωνία κλείνει τα σύνορά της για τους ξένους πολίτες.
-Η Δανία θα κλείσει προσωρινά τα σύνορά της από αύριο Σάββατο για τους υπηκόους ξένων χωρών.
-Η Βόρεια Μακεδονία απαγορεύει την είσοδο στη χώρα στους ξένους που φτάνουν από «χώρες υψηλού κινδύνου». Δεν τις κατονόμασε, αλλά σημείωσε ότι θα τηρεί τις συστάσεις του ΠΟΥ. Απαγόρευσε επίσης όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις και περιορίζει το ωράριο λειτουργίας των εστιατορίων και των μπαρ, ενώ αναβάλλονται όλα τα μη επείγοντα χειρουργεία.
-Το Μαυροβούνιο απαγορεύει τις δημόσιες συναθροίσεις, κλείνει τα σχολεία για τουλάχιστον δύο εβδομάδες και απαγορεύει τον ελλιμενισμό πλοίων στα λιμάνια της Αδριατικής. Επίσης, κλείνει μεθοριακές διαβάσεις με τη Σερβία, τη Βοσνία, την Κροατία και την Αλβανία.
-Η Βενεζουέλα, η Βολιβία, η Παραγουάη, το Περού διακόπτουν τις πτήσεις από και προς την Ευρώπη. Η Αργεντινή σταματά τις πτήσεις προς τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- H πιο επικίνδυνη ανοησία της χρονιάς έγινε σήμερα στη Μυτιλήνη!
- Κορονοϊός: Πότε θα υποχωρήσει στην Ελλάδα
- Πέτα αυτά τα πράγματα από το σπίτι σου αμέσως
- Κορονοϊός Ελλάδα: Νέες αλλαγές στα σούπερ μάρκετ - Τι θα γίνει με το ωράριο
- Μιχάλης Δημητρακόπουλος....Ποινές για γονείς που αφήνουν ανεξέλεγκτα τα παιδιά τους – Έως και ισόβια για τους παραβάτες!
- Κορωνοϊός - Η Φαίη Σκορδά θετική στον Covid-19
- Κορωνοϊός: Αποφάσεις για τα σούπερ μάρκετ μετά την απαράδεκτη κατάσταση με τον συνωστισμό
- Έμφραγμα: Υπερδιπλάσιος ο κίνδυνος για όσους κοιμούνται έτσι
- Η Τουρκία… γεμίζει με drone τον Έβρο – Τι είναι το σχέδιο «1453»
- Αλαλούμ με τους θερμικούς ελέγχους επιβατών στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις In.gr
- Η Τουρκία… γεμίζει με drone τον Έβρο – Τι είναι το σχέδιο «1453»
- Κοροναϊός : Ξεπέρασαν τα 150.000 τα κρούσματα παγκοσμίως – Κλείνουν σύνορα και επιχειρήσεις
- Επίσημο: Στο Αϊόνα ο Ρικ Πιτίνο!
- Αναταραχή στον Ωρωπό – Κάτοικοι διαμαρτύρονται για την άφιξη καραβιού με 700 πρόσφυγες από τη Λέρο
- Κοροναϊός : Θετική στον ιό η Φαίη Σκορδά
- Κοροναϊός : Ποια είναι πλέον τα κριτήρια για εργαστηριακό έλεγχο – Ο ορισμός του ύποπτου κρούσματος
- Κοροναϊός : Νέα έκτακτα μέτρα σε ΜΜΜ και αεροδρόμια
- Κοροναϊός : Το ΑΠΘ ξεκινά τη εξ’ αποστάσεως διδασκαλία
- Κοροναϊός : 12 πολύτιμες συμβουλές προστασίας από τον ιό
- Σύψας στο MEGA: Αν τηρήσουμε τα μέτρα, τέλος Μαΐου ελπίζω να έχουμε ξεμπερδέψει από τον κοροναϊό
- Τελευταία Νέα In.gr
- Κοροναϊός : Ξεπέρασαν τα 150.000 τα κρούσματα παγκοσμίως – Κλείνουν σύνορα και επιχειρήσεις
- Καρέρα: «Περήφανος που είμαι Ιταλός»
- Μέσω 100 μαιευτηρίων η δήλωση γέννησης – Xωρίς ουρές και ταλαιπωρία
- e – ΕΦΚΑ : Μόνο το 27,3% των ελεύθερων επαγγελματιών επέλεξε υψηλότερη ασφαλιστική κατηγορία
- Η Τουρκία… γεμίζει με drone τον Έβρο – Τι είναι το σχέδιο «1453»
- Κοροναϊός : Τελικά μολύνονται τα κατοικίδια από τον ιό; – Τι λέει ο ΠΟΥ
- «Πωλείται με 150 εκατ. ευρώ ο Νεϊμάρ»
- Κοροναϊός : Θετική στον ιό η Φαίη Σκορδά
- Greek cities becoming ghost towns as government launches COVID-19 ‘stay home’ campaign
- Κοροναϊός : 12 πολύτιμες συμβουλές προστασίας από τον ιό
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ραγδαία επιδείνωση την Κυριακή με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις
- Κορονοϊός - Γαλλία: Τα Κίτρινα Γιλέκα αψηφούν τις απαγορεύσεις - Ένταση και χρήση δακρυγόνων
- Θεσσαλονίκη: Τα πρώτα μέτρα Ζέρβα για τον κορονοϊό
- Πιτίνο: «Είμαι ενθουσιασμένος, θα δουλέψω με πάθος στο Iona»
- Κορωνοϊός: Απαγόρευση λειτουργίας και των resorts έως και 30 Απριλίου
- Κορωνοϊός: Η Γαλλία κλείνει καταστήματα, εστιατόρια και χώρους ψυχαγωγίας
- Καθηγητής ΜΙΤ Δασκαλάκης: Αν καθίσουν οι Έλληνες στα σπίτια τους τα κρούσματα σε μια εβδομάδα θα γίνουν 1.000 από 200
- Μάλκολμ Ντιλέινι: «Καυστικό» σχόλιο για την αποχώρηση Πιτίνο από Παναθηναϊκό [pic]
- Κέρκυρα: Νεκρή βρέθηκε σε πηγάδι 62χρονη
- Άδεια πόλη βράδυ Σαββάτου η Πάτρα- ΦΩΤΟ