Κοροναϊός – Βραζιλία : Ο Μπολσονάρο αποκαλεί την πρόληψη απέναντ στον ιό «υστερία»

17:31 20/3/2020 - Πηγή: In.gr

Η Βραζιλία επιβεβαίωσε τον πρώτο θάνατο που σχετίζεται με το κοροναϊό την Τρίτη, καθώς ο Πρόεδρος Jair Bolsonaro συνέχισε να παραγκωνίζει τις προσπάθειες να μετριάσει το ξέσπασμα ως «υστερία».

Ανακοινώσεις Μπολσονάρο

Ένας άνδρας 62 ετών, ο οποίος βγήκε θετικός στον ιό, πέθανε τη Δευτέρα τέσσερις ημέρες μετά την είσοδό του σε νοσοκομείο στο Σάο Πάολο, δήλωσαν αξιωματούχοι. Ο άνδρας, ο οποίος υπέφερε από υπέρταση και διαβήτη, κόλλησε τον ιό στην εγχώρια αγορά, ανέφεραν, υποδηλώνοντας την κοινοτική μετάδοση του ιού στο έθνος της Νότιας Αμερικής.

Μετά την ανακοίνωση της πρώτης

περίπτωσης στις 26 Φεβρουαρίου, οι αριθμοί μόλυνσης αυξήθηκαν στους 291. Σήμερα τα κρούσματα στη χώρα φτάνουν συνολικά τα 651 με 11 που προστέθηκαν την τελευταία μέρα και οι νεκροί ανέρχονται συνολικά στους 7.

Ο αριθμός αναμένεται να πολλαπλασιαστεί τις επόμενες ημέρες, αλλά οι Βραζιλιάνοι εξακολουθούν να παίρνουν μεικτά μηνύματα από την κορυφή. Σε συνέντευξή του την Κυριακή με το CNN Brasil, ο Bolsonaro αποκάλεσε τα προληπτικά μέτρα, όπως την απαγόρευση μαζικών εκδηλώσεων, «υστερία», και είπε ότι η οικονομία έρχεται πρώτη.

«Όταν απαγορεύετε το ποδόσφαιρο και άλλα πράγματα, πέφτετε στην υστερία, απαγορεύοντας αυτό και αυτό δεν πρόκειται να περιορίσετε την εξάπλωση», είπε. «Πρέπει να κάνουμε κάποια μέτρα, ο ιός θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα αρκετά σοβαρό θέμα, αλλά η οικονομία πρέπει να λειτουργήσει επειδή δε μπορούμε να έχουμε ένα κύμα ανεργίας», προσέθεσε.

Λίγες ώρες πριν, ο Μπολσονάρο φάνηκε να απορρίπτει τις συμβουλές της ιατρικής του ομάδας να απομονωθεί, αφού αρκετά μέλη της αντιπροσωπείας του στη Φλώριδα βγήκαν θετικά στον ιό.

Αντ ‘αυτού, συμμετείχε σε μια συγκέντρωση υποστηρικτών σε μια φιλοκυβερνητική διαδήλωση, έκανε χειραψίες κλπ. Είχε αρχικά παροτρύνει τους υποστηρικτές του να σταματήσουν την πορεία λόγω φόβου εξάπλωσης του ιού.

Πηγή: edition.cnn.com

Keywords
Τυχαία Θέματα