Κοροναϊός : Το σχέδιο για να προστατευτούν τουρίστες και εργαζόμενοι στα νησιά

09:37 30/6/2020 - Πηγή: In.gr

Ενισχυμένες είναι οι δομές υγείας της χώρας οι οποίες βρίσκονται σε νησιωτικές περιοχές ώστε α αντιμετωπίσουν γρήγορα την εξάπλωση της πανδημίας του κοροναϊού.

Σύμφωνα με κύκλους της επιστημονικής κοινότητας, θεωρείται βέβαιο ότι ένας σημαντικός αριθμός νέων κρουσμάτων θα εισέλθει στην Ελλάδα με το άνοιγμα των πτήσεων και θεωρείται αδύνατον αν εντοπιστεί το σύνολο των κρουσμάτων που θα έρθουν.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη χαλαρότητα που προκαλούν οι διακοπές μπορεί να δημιουργήσει εστίες της επιδημίας σε

διάφορες περιοχές.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου και τουρίστες να έχουμε και οι εργαζόμενοι να προστατευτούν προσθέτοντας ότι το άνοιγμα του τουρισμού θα είναι δυναμικό και θα αξιολογείται συνεχώς.

«Η νησιωτικότητα είναι όρος εθνικής επιβίωσης για εμάς. Θα στηρίξουμε πάση θυσία τα νησιά μας», τόνισε ο κ. Κικίλιας, εξηγώντας ότι το σχέδιο που έχει εκπονηθεί προβλέπει αύξηση των υγειονομικών στα νησιά και ένα ισχυρό σύστημα διακομιδών, πολλαπλά τεστ και μόνιμη αξιολόγηση των δεδομένων.

«Βεβαίως, θα έχουμε και περιστατικά, είναι προφανές Θα τα αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία, με νηφαλιότητα, με επιστημονικό τρόπο και χωρίς να πανικοβάλουμε τον κόσμο», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τους «άγιους» της διπλανής πόρτας, όπως χαρακτήρισε γιατρούς, νοσηλευτές, τραπεζοκόμους και καθαρίστριες του δημόσιου συστήματος υγείας.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο κ. Κικίλιας είπε ότι 2.500 επικουρικοί νοσηλευτές θα μονιμοποιηθούν, ότι προκηρύσσονται 1.500 θέσεις μόνιμων γιατρών και προσωπικού και είπε πως η κυβέρνηση «μελετά και θα υλοποιήσει» τη μετατροπή θέσεων επικουρικών ιατρών σε θέσεις επιμελητών Β. Επίσης ανέφερε ότι προχωρά η μόνιμη πρόσληψη 946 ιατρών μέσω των διαδικασιών που προβλέπουν οι νόμοι.

Ο υπουργός Υγείας, ανακοίνωσε ότι σήμερα ανακοινώνεται σε ειδική εκδήλωση η δημιουργία 174ων νέων υπερσύγχρονων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) που είναι δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Θα είναι έτοιμες στους επόμενους 6 με 8 μήνες προκειμένου έως το τέλος της χρονιάς να υπάρχουν 1.200 κρεβάτια στην Ελλάδα και να φτάσει έτσι το μέσο ευρωπαϊκό όρο των 12 κρεβατιών ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους.

Keywords
Τυχαία Θέματα