Κοροναϊός : Συγκλονίζει η πρώτη ασθενής στην Ελλάδα

08:36 27/3/2020 - Πηγή: In.gr

Η πρώτη ασθενής με κοροναϊό στην Ελλάδα, η οποία πλέον έχει αναρρώσει πλήρως, περιέγραψε τις στιγμές που βίωσε όταν διαγνώστηκε θετική στον COVID-19.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, τόνισε ότι έμεινε 15 ημέρες στον θάλαμο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και 10 μέρες στο σπίτι, ακολουθώντας τα σχετικά πρωτόκολλα.

Όπως είπε, είχε μεταβεί στο Μιλάνο για επαγγελματικούς λόγους, στο

πλαίσιο του Fashion Week, καθώς έχει δική της εταιρεία με χειροποίητες πετσέτες.

Αφού εμφάνισε συμπτώματα μετά την επιστροφή της στη Θεσσαλονίκη, έκανε εξετάσεις.

«Φοβήθηκα για εμένα και το παιδί μου»

Περιγράφοντας τις σκέψεις της αφού έμαθε πως είναι θετική στον κοροναϊό, τόνισε πως άρχισε να φοβάται ότι έχουν κολλήσει όλοι με τους οποίους συναναστράφηκε.

Η γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη είπε επίσης ότι φοβήθηκε για το παιδί της, με το οποίο πάντως ήταν στον ίδιο θάλαμο, καθώς και εκείνο διαγνώστηκε θετικό στον κοροναϊό.

Όπως περιέγραψε, το παιδί της έλεγε συνεχώς να ρωτήσει τον γιατρό πότε θα βγουν από το νοσοκομείο.

Αποκάλυψε, δε, πως περίμενε να κοιμηθεί το παιδί, προκειμένου να κλάψει τα βράδια.

Η 38χρονη επιχειρηματίας σχολιάζει ότι όσο έμεινε μέσα στο νοσοκομείο, οι στιγμές δεν ήταν εύκολες και όπως είπε, την βοήθησε αυτό το διάστημα να κάνει ένα ξεκαθάρισμα σε σχέσεις και ανθρώπους.

«Ήταν πολλές οι δύσκολες στιγμές. Μια από τις στιγμές που με ανησύχησε ήταν όταν μου είπαν ότι μπαίνει και η φίλη μου, γιατί ανήκει σε ευπαθείς ομάδες. Σκεφτόμουν ότι ήμουν υπεύθυνη για όλο αυτό. Δεν σκέφτηκα ποτέ ποιος με κόλλησε», αναφέρει.

Τα αρνητικά σχόλια

Η ίδια εκδήλωσε την πικρία της που δημοσιεύθηκαν τα στοιχεία της κατά παράβαση του ιατρικού απορρήτου, ενώ τόνισε πως άκουσε διάφορα αρνητικά σχόλια, αλλά στον αντίποδα δέχθηκε και μηνύματα συμπαράστασης και δώρα.

«Δεν άνοιξα συνειδητά τηλεόραση, μου έκανε κακό. Μου είπαν ότι ξέρει όλος ο κόσμος ποια είμαι, υπήρχαν δημοσιογράφοι που έβαλαν μέχρι και την φωτογραφία μου. Δεν θα έπρεπε να είχα εκτεθεί τόσο πολύ σε ό,τι αφορά το κομμάτι της υγείας».

«Άκουγα ότι έχω φέρει το COVID-19 στην Ελλάδα. Τις πρώτες μέρες είχα ενοχές. Είναι πολύ εύκολο να κρίνεις τον άλλο, αλλά πολύ δύσκολο να μπεις στην θέση του », λέει χαρακτηριστικά.

Το χειρότερο που άκουσε ήταν το σχόλιο: «Δεν με ενδιαφέρει ούτε αυτή ούτε το παιδί της. Το χειρότερο είναι ότι έχουν στιγματιστεί τα δικά μας παιδιά».

Μετά την καραντίνα, η πρώτη της έξοδος της προκάλεσε άγχος, όπως περιγράφει. «Φοβήθηκα ποιον θα συναντήσω και τι θα μου πει», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα