Κοροναϊός : «Σημάδι από τον Θεό» πιστεύει πως είναι η πλειοψηφία των πιστών Αμερικανών

23:53 15/5/2020 - Πηγή: In.gr

Ο κοροναϊός ώθησε σχεδόν τα δύο τρίτα των Αμερικανών πιστών να αισθάνονται ότι ο Θεός στέλνει μήνυμα στην ανθρωπότητα, λέγοντάς της να αλλάξει τον τρόπο ζωής της, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Στις ΗΠΑ, ο ιός σκότωσε περισσότερους από 80.000 Αμερικανούς και προκάλεσε οικονομικές δυσχέρειες για εκατομμύρια άλλους, αλλά τα ευρήματα της δημοσκόπησης

από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου Divinity School και το Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research δείχνουν ότι οι άνθρωποι μπορεί επίσης να αναζητούν ένα βαθύτερο νόημα στην καταστροφική πανδημία.

Ακόμη και ορισμένοι που ασχολούνται ιδιαίτερα με κάποια επίσημα αναγνωρισμένη θρησκεία, όπως ο Lance Dejesus του Ντάλασταουν της Πενσυλβανίας, είδαν ένα πιθανό μεγαλύτερο μήνυμα στον ιό.

«Θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι, όπως »συνέλθετε»- δεν ξέρω», είπε ο Dejesus στον βρετανικό Guardian, ο οποίος είπε ότι πιστεύει στον Θεό αλλά δεν θεωρεί τον εαυτό του θρησκευόμενο. «Φαίνεται ότι όλα πήγαιναν σε μια καλή κατεύθυνση και ξαφνικά γίνεται αυτό το πράγμα από το πουθενά».

Σημάδι από τον θεό

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 31% των Αμερικανών που πιστεύουν στον Θεό αισθάνονται έντονα ότι ο ιός είναι ένα σημάδι που λέει στην ανθρωπότητα να αλλάξει, με τον ίδιο αριθμό να το αισθάνεται επίσης ως έναν βαθμό. Οι ακόλουθοι του Ευαγγελικού Χριστιανισμού είναι πιθανότερο από άλλους να το πιστεύουν έντονα, στο 43%, σε σύγκριση με το 28% των Καθολικών και των κύριων Προτεσταντών.

Επιπλέον, οι μαύροι Αμερικανοί είχαν περισσότερες πιθανότητες από εκείνους άλλων φυλετικών ομάδων να λένε ότι αισθάνονται ότι ο ιός είναι ένα σημάδι που ο Θεός θέλει να αλλάξει η ανθρωπότητα, ανεξάρτητα από την εκπαίδευση, το εισόδημα ή το φύλο. Σαράντα επτά τοις εκατό λένε ότι το αισθάνονται έντονα, σε σύγκριση με το 37% των Λατίνων και το 27% των λευκών Αμερικανών.

Ο κοροναϊός έχει επηρεάσει δυσανάλογα τους μαύρους Αμερικανούς, αποκαλύπτοντας την κοινωνική ανισότητα που έχει αφήσει τις μειονότητες πιο ευάλωτες και αυξάνει την ανησυχία ότι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν αγνοούνται από την πίεση για το άνοιγμα της αμερικανικής οικονομίας.

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι οι μαύροι Αμερικανοί που πιστεύουν στον Θεό είναι πιο πιθανό από άλλους να πουν ότι αισθάνονται αμφιβολίες για την ύπαρξη του Θεού ως αποτέλεσμα του ιού – όπως απάντησε το 27%, σε σύγκριση με το 13% των Λατίνων και το 11% των λευκών Αμερικανών.

Συνολικά, το 82% των Αμερικανών δηλώνουν ότι πιστεύουν στον Θεό και το 26% των Αμερικανών λένε ότι η αίσθηση της πίστης ή της πνευματικότητάς τους έχει ενισχυθεί ως αποτέλεσμα της επιδημίας. Μόνο το 1% δηλώνει ότι έχει εξασθενίσει η πίστη του.

Επίσης, 55% των Αμερικανών πιστών λένε ότι αισθάνονται τουλάχιστον ότι ο Θεός θα τους προστατεύσει από τη μόλυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κοροναϊός, Σημάδι, Θεό, Αμερικανών,koronaios, simadi, theo, amerikanon