Κοροναϊός : Πληθώρα κρουσμάτων στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ – Σε καραντίνα η προσφυγική δομή, ανησυχία για τις έγκυες φορείς

14:40 14/10/2020 - Πηγή: In.gr

Συναγερμός έχει σημάνει στη Χίο μετά τον εντοπισμό πληθώρας κρουσμάτων στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Η προσφυγική δομή, τίθεται σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό (καραντίνα), μέχρι τις 21.10.2020, με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση: «Μετά την ιχνηλάτηση πληθώρας κρουσμάτων στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ Χίου, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου κατέθεσε αίτημα στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για την τοποθέτηση έκτακτου κλιμακίου στο ΚΥΤ, με σκοπό την καλύτερη

ανίχνευση κρουσμάτων και υγειονομική περίθαλψη των επωφελούμενων.

Επιπροσθέτως, θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στην μεταφορά από το ΚΥΤ στην ηπειρωτική Ελλάδα (κοντά σε νοσοκομεία αναφοράς COVID-19) όλων των εγκύων που βρίσκονται μετά τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης τους, ώστε να μην πραγματοποιούνται τοκετοί στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου “Σκυλίτσειο”.

Ανησυχία για τις εγκυμονούσες

Έντονη είναι η ανησυχία για τη διασπορά του κοροναϊου, μετά τα δύο κρούσματα γυναικών- προσφύγων που εντοπίστηκαν στη μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, χθες εγκυμονούσα που νοσηλευόταν στη Μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Χίου λόγω του ότι έπρεπε να μπει σε χειρουργείο (δυστυχώς το έμβρυο που κυοφορούσε διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρό), εντοπίστηκε στον προχειρουργικό έλεγχο ότι ήταν θετική στον κοροναϊό.

Μεταφέρθηκε στην ειδική μονάδα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύονται 5 άτομα, οι 4 πρόσφυγες από το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ. Παράλληλα από πλευράς Νοσοκομείου τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό 4 εργαζόμενες από τη Μαιευτική κλινική.

Σήμερα το πρωί ακόμα μία εγκυμονούσα πρόσφυγας, που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Χίου για να γεννήσει με καισαρική, βρέθηκε θετική στο κοροναϊό.

Keywords
Τυχαία Θέματα