Κοροναϊός : Ο ΠΟΥ εξετάζει τα περί αναμόλυνσης ασθενών που έχουν αναρρώσει

23:11 28/2/2020 - Πηγή: In.gr

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξετάζει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ορισμένα άτομα αναμολύνονται από τον κοροναϊό (Covid-19),  δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού προσθέτοντας ότι θα πρέπει να εξακριβωθεί πώς γίνονται τα τεστ.

Γενικώς, ένα άτομο που έχει μολυνθεί από τον ιό θα έχει ανοσία, τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Επανεμφάνιση του ιού

Υπενθυμίζεται ότι  ο ιός επανεμφανίζεται σε ασθενείς που έχουν αναρρώσει, εγείροντας ερωτήματα για τις προσπάθειες ανάσχεσης της επιδημίας.

Αυξανόμενος

αριθμός ασθενών που έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο στη Κίνα και αλλού,  διαγιγνώσκονται θετικοί στο ιό μετά την ανάρρωσή τους, ορισμένες φορές εβδομάδες μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο, γεγονός που ενδεχομένως καθιστά δυσκολότερη την ανάσχεση της επιδημίας.

Την Τετάρτη, η τοπική κυβέρνηση της Οσάκα στην Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι μία γυναίκα που εργαζόταν ως ξεναγός σε τουριστικά λεωφορεία βρέθηκε θετική στον ιό Covid-19 για δεύτερη φορά. Προηγήθηκαν πληροφορίες από την Κίνα για το γεγονός ότι ασθενείς που είχαν αναρρώσει βρέθηκαν θετικοί στον ιό μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο.

Αξιωματούχος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας δήλωσε την Παρασκευή πως δεν διαπιστώθηκε ότι αυτοί οι ασθενείς μεταδίδουν τον ιό.

Εμπειρογνώμονες δηλώνουν ότι ασθενείς που έχουν νοσήσει και αναρρώσει από τον ιό μπορούν να νοσήσουν εκ νέου κατά πολλούς τρόπους. Υπάρχει η πιθανότητα ασθενείς που βρίσκονται στην ανάρρωση να μην δημιουργήσουν αρκετά αντισώματα ώστε να αναπτύξουν ανοσία στον ιό και προσβάλλονται εκ νέου. Ο ιός μπορεί να είναι «διφασικός», πράγμα που σημαίνει ότι παραμένει σε λανθάνουσα κατάσταση προκαλώντας νέα συμπτώματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα