Κοροναϊός : Ένα βήμα πριν το lockdown η Θεσσαλονίκη – Ξεκινούν χιλιάδες rapid test σήμερα

07:27 29/10/2020 - Πηγή: In.gr

Την εφαρμογή ενός lockdown στην Θεσσαλονίκη αναμένεται να εισηγηθεί σήμερα η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων μετά το νέο θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων κοροναϊού.

Ειδικότερα είναι πολύ πιθανό η Θεσσαλονίκη να περάσει σήμερα στο επίπεδο 4, δηλαδή σε lockdown, καθώς μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 384 νέα κρούσματα ενώ μέσα σε πέντε μέρες είχαμε 1.220 κρούσματα.

Το απίστευτο μάλιστα

είναι πως δεν έχει περάσει πάνω από μήνας απ΄όταν ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ως το καλό παράδειγμα την Θεσσαλονίκη, ενοχλημένος τότε από την μη τήρηση των μέτρων στην Αττική, αλλά μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τα πάντα έχουν αλλάξει και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, είναι πολύ κοντά σε ένα lockdown.

Εκτός από την Θεσσαλονίκη στην οποία φαίνεται να ερρίφθη ο κοίβος για το επίπεδο 4, στο τραπέζι έπεσαν κι άλλα έκτακτα μέτρα στη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων.

Σήμερα θα υπάρξουν έκτακτες ανακοινώσεις ενώ δεν αποκλείεται και αύριο, στην τακτική ενημέρωση να δοθούν κι άλλα μέτρα.

Στο τραπέζι έχουν ήδη πέσει η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και στις «κίτρινες» περιοχές, καθώς και η απαγόρευση εξόδου από τις «πορτοκαλί» περιοχές, ώστε να περιοριστεί η διασπορά στους όμορους δήμους.

Χιλιάδες rapid test στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα χιλιάδες δωρεάν rapid test για τον κοροναϊό, θα πραγματοποιούνται σήμερα στην Θεσσαλονίκη.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα ξεκινήσει δωρεάν τεστ στους πολίτες, στη Νέα Παραλία και συγκεκριμένα στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Στην Θεσσαλονίκη ο Αρκουμανέας, συναντά Ζέρβα, Τζιτζικώστα

Σήμερα μάλιστα, στην πόλη θα βρεθεί και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κώστα Ζερβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, για να συζητήσουν για την πανδημία και τα μέτρα που αναμένεται να παρθούν για να περιοριστεί ο ιός.

Keywords
Τυχαία Θέματα