Κοροναϊός : Ελεύθερη πτώση στη Wall Street – Στα ομόλογα στρέφονται οι επενδυτές

01:38 26/2/2020 - Πηγή: In.gr

Με μεγάλη πτώση, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, έκλεισε το χρηματιστήριο της Wall Street, στη Νέα Υόρκη, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι η επιδημία του νέου κοροναϊού θα εξελιχθεί σε πανδημία και προτιμούν το «καταφύγιο» των ομολόγων, τα επιτόκια των οποίων έπεσαν σε ιστορικό χαμηλό.

Νέα βουτιά Dow Jones

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 879,44 μονάδες στις 27.081,36 μονάδες, μειωμένος κατά 3,15%. Από τις αρχές της εβδομάδας ο δείκτης έχει χάσει σχεδόν 7%.

Ο δείκτης Nasdaq

των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έχασε 255,67 μονάδες και έκλεισε στις 8.965,61 μονάδες (-2,77%).

Ο Standard & Poor’s 500 κατρακύλησε 97,68 μονάδες, στις 3.128,21 μονάδες (-3,03%).

«Προς τα κάτω οι προβλέψεις»

Ο Γκρεγκόρι Βολόχιν, της Meeschaert Financial Services, εξήγησε ότι οι παράγοντες της αγοράς έχουν θορυβηθεί από την εξάπλωση του Covid-19, ιδίως στην Ιταλία όπου αργά το βράδυ της Τρίτης οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν καταγραφεί 322 κρούσματα.

«Τον αμερικανό επενδυτή δεν τον ανησυχεί σε οικονομικό επίπεδο η Ιταλία αλλά το γεγονός ότι, σιγά-σιγά, πρέπει να αναθεωρηθούν προς τα κάτω οι προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη», σημείωσε.

«Απομακρύνεται η ανάκαμψη»

Οι προοπτικές γρήγορης ανάκαμψης απομακρύνονται, ενώ ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις ανακοινώνουν ότι θα περιμένουν να δουν ποιες θα είναι οι οικονομικές συνέπειες.

Για παράδειγμα, η αεροπορική εταιρεία United Airlines (-6,5% χθες) έκανε γνωστό αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι δεν θα ανακοινώσει οικονομικές προβλέψεις για το 2020 επειδή τα πιθανά σενάρια που σχετίζονται με την επιδημία «είναι πάρα πολλά για να καθοριστούν από τώρα» οι οικονομικοί στόχοι της.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κοροναϊός, Ελεύθερη, Wall Street –,koronaios, eleftheri, Wall Street –