Κοροναϊός : Δύο κρούσματα στη Ρώμη – Και πέμπτο στο ίδιο εργοστάσιο της Γερμανίας

00:42 31/1/2020 - Πηγή: In.gr

Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε πριν λίγο ότι στη Ρώμη επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα κοροναϊού.

Κινέζοι τουρίστες

Πρόκειται για δύο κινέζους τουρίστες οι οποίοι έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο Σπαλαντσάνι της ιταλικής πρωτεύουσας.

Το δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο διέμειναν οι δύο τουρίστες έχει σφραγιστεί και μπορεί να υποβληθούν σε εξετάσεις άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Παράλληλα, ο Τζουζέπε Κόντε τόνισε ότι η Ιταλία διακόπτει τις αεροπορικές πτήσεις από και προς την Κίνα.

Πέμπτο στη Γερμανία

Στο μεταξύ,

οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι εντόπισαν πέμπτο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα.

Πρόκειται για εργαζόμενο που απασχολείται στην ίδια εταιρεία όπου εντοπίστηκαν οι τέσσερις άλλοι άνθρωποι που νόσησαν από τον κινεζικό ιό, στο κρατίδιο της Βαυαρίας.

«Αυτό αφορά εργαζόμενο στην εταιρεία Στάρνμπεργκ, στην οποία εργάζονται οι τέσσερις άλλοι νοσούντες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας του γερμανικού κρατιδίου, προσθέτοντας πως επιπλέον πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες αργότερα την Παρασκευή.

Τραμπ: Υπό έλεγχο

Στις ΗΠΑ, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Πέμπτη πως οι ΗΠΑ εργάζονται πολύ στενά με την Κίνα για την επιδημία του κοροναϊού και πιστεύει πως η επιδημία βρίσκεται υπό έλεγχο.

«Εργαζόμαστε πολύ στενά (με την Κίνα) και με πολλούς άλλους ανθρώπους και με πολλές άλλες χώρες» στην καταπολέμηση της επιδημίας, τόνισε ο Τραμπ σε ομιλία του σε εργοστάσιο κατασκευής εξαρτημάτων αυτοκινήτων στο Γουόρεν του Μίσιγκαν.

«Πιστεύουμε ότι το έχουμε θέσει υπό έλεγχο. Εχουμε λίγα προβλήματα σε αυτήν τη χώρα αυτήν τη στιγμή», συμπλήρωσε.

Η έκτακτη πτήση με τους βρετανούς

Σήμερα το πρωί αναμένεται να φτάσει σε βρετανικό έδαφος η έκτακτη πτήση που μεταφέρει βρετανούς πολίτες από την κινεζική πόλη Ουχάν.

Tο αεροσκάφος θα προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Brize Norton της περιοχής της Οξφόρδης. Ο υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ, επιβεβαίωσε ότι διασφαλίστηκε η αναχώρηση της πτήσης.

Οι επιβάτες αναμένεται να μεταφερθούν σε νοσοκομείο στο Γουίραλ (κοντά στο Λίβερπουλ) όπου θα τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών και θα παρακολουθείται η κατάσταση της υγείας τους, προκειμένου να νοσηλευτούν εάν αναπτύξουν κάποιο από τα συμπτώματα του κοροναϊού.

Οι επιβάτες θα βρίσκονται υπό παρακολούθηση και στη διάρκεια της πτήσης τους από στρατιωτικούς γιατρούς που θα βρίσκονται στο αεροπλάνο.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα