Καβάλα : Το μεσημέρι οι ανακοινώσεις για τη σκηνοθετημένη ληστεία με λεία 4,2 εκατ. ευρώ

11:00 21/12/2019 - Πηγή: In.gr

Τις λεπτομέρειες της υπόθεσης της σκηνοθετημένης  απαγωγής και ληστείας του περασμένου Ιανουαρίου σε εταιρεία σεκιούρτι, στα Αμισιανά, με λεία 4,2 εκατ. ευρώ αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα η Αστυνομία.

Οι τρεις βασικοί δράστες-εμπνευστές της υπόθεσης φέρεται να έχουν ομολογήσει ενώ αναζητούνται και συνεργοί.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημερώσεις η αρχική ιδέα ήταν του πρώην διευθυντή Καβάλας εταιρίας σεκιούριτι. Την εμπιστεύτηκε στον κουμπάρο του κι αυτός στον πατέρα του, ιδιοκτήτη συνεργείου στα Αμισιανά

όπου και βρέθηκαν τα χρήματα. Ο πρώην διευθυντής της σεκιούριτι δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στην πόλη. Ο πατέρας και ο γιος αντίθετα όχι μόνο είναι γνωστά πρόσωπα αλλά περιγράφονται ως πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, τα χρήματα βρέθηκαν σε διάφορα σημεία των εγκαταστάσεων της αντιπροσωπείας οχημάτων στα Αμισιανά. Όταν οι τρεις συλληφθέντες παραδέχθηκαν την ενοχή τους, έδωσαν συγκεκριμένες πληροφορίες στους αστυνομικούς. Τα περισσότερα χρήματα φημολογείται ότι βρέθηκαν σε άδειο σπίτι εντός των Αμισιανών, το οποίο είναι ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορούμενων. Τα τελευταία χρήματα βρέθηκαν χθες το πρωί, σε βοηθητικό κτίσμα από λαμαρίνα εντός του οικοπέδου της αντιπροσωπείας.

Η αστυνομία ενημέρωσε ανεπίσημα τους δημοσιογράφους ότι οι 3 κατηγορούμενοι θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης τη Δευτέρα. Για τον πατέρα και γιο ανέλαβε ήδη συνήγορος υπεράσπισης δικηγόρος Καβάλας.

Τα χρήματα βρέθηκαν άθικτα αν και η αντιπροσωπεία «κυκλοφορούσε» στην πιάτσα ότι ήταν υπό πώληση.

Ο σκύλος που συμμετείχε στις πρώτες έρευνες την Πέμπτη το πρωί λέγεται ότι είναι ειδικά εκπαιδευμένος να βρίσκει χρήματα, προέρχονταν από υπηρεσία Τελωνείου.

Τι πρόδωσε τους φερόμενους ως δράστες

Η Αστυνομία ξεκίνησε να ξετυλίγει το νήμα της υπόθεσης όταν εντοπίστηκαν χαρτονομίσματα, ο σειριακός αριθμός των οποίων είχε καταγραφεί ότι ήταν στα κλεμμένα, ενώ η επιχείρηση επισπεύσθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι ένας εκ των κατηγορουμένων είχε αγοράσει εισιτήριο για το εξωτερικό.

Εκτός από τους δύο βασικούς υπόπτους, προσήχθησαν πολλοί κοντινοί συγγενείς και ανακρίθηκαν για ώρες, αφού η αστυνομία προσπάθησε να εντοπίσει πιθανούς συνεργούς αλλά να λάβει και πληροφορίες για το που ήταν κρυμμένα τα κλοπιμαία.

Τα χρήματα βρέθηκαν στον περίβολο συνεργείου ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορουμένων. Εκεί εντοπίσθηκαν 3,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 600.000 ευρώ βρέθηκαν σε καταπακτή στο συνεργείο στην είσοδο των Αμισιανών Καβάλας και σε διάφορες κρύπτες.

Σε πρώτη φάση η έρευνα της αστυνομίας ήρθε μπροστά σε ένα σάκο με 500.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 και 100 ευρώ που ήταν κρυμμένα μέσα σε μια καταπακτή (φρεάτιο). Ήταν η πρώτη πολύ αξιόλογη πληροφορία που είχε λάβει η αστυνομία από τις ανακρίσεις υπόπτων και η επαλήθευση έγινε άμεσα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Kavala News, ακολούθησε το σκάψιμο της μπουλντόζας στο οικόπεδο της μάντρας αυτοκινήτων, από το πρωί έως το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Ωστόσο δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα αφού τα ευρήματα υπολείπονταν πολύ από τα 4,2 εκ. ευρώ που είχαν κλαπεί στις αρχές του χρόνου. Στην πορεία των ανακρίσεων φαίνεται ότι κάποιος έδωσε με μεγαλύτερη ακρίβεια το σημείο που είχαν κρυφτεί (τα περισσότερα) χρήματα. Επρόκειτο για έναν μεταλλικό οικίσκο (αποθήκη) ακριβώς πίσω από το σημείο όπου έσκαβε η μπουλντόζα. Εκεί βρέθηκαν πολλά χρήματα σε σάκους, τα οποία εντόπισε η αστυνομία και τα κατάσχεσε.

Σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα Kavala News, οι έρευνες δεν έχουν σταματήσει αφού αναζητείται ο συνεργός από τα κεντρικά της εταιρείας σεκιούριτι στην Αθήνα, με τη βοήθεια του οποίου παρακάμφθηκαν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, οι κλειδάριθμοι για το άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου και λοιπές ασφαλιστικές δικλείδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα