Καλυψώ Γούλα: Η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ που προστάτευσε τον Μπουτάρη από τον ξυλοδαρμό

16:06 20/2/2019 - Πηγή: In.gr

Η Καλυψώ Γούλα, η οποία είχε εκλεγεί με την παράταξη του Δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, θα είναι μεταξύ των υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΔ, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πειραιώς.

Η κα Γούλα ήταν άλλωστε ήταν η γυναίκα που βρισκόταν δίπλα στον Δήμαρχο στην άγρια επίθεση που δέχθηκε σε εκδήλωση των Ποντίων στις 20 Μαΐου του 2018, όταν μερίδα του πλήθους κινήθηκε εναντίον του και άρχισε να τον χτυπά. Τότε η κα Γούλα μπήκε μπροστά προκειμένου να τον προστατεύσει, όσο μπορεί.

Ο

κ. Μπουτάρης βρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων και κατά την διάρκεια της επίσημης τελετής υποστολής της σημαίας στον Λευκό Πύργο, δέχθηκε επίθεση από παρευρισκόμενους πολίτες.

Κάποιοι του ζήτησαν αρχικά να αποχωρήσει από το σημείο και αντέδρασαν επειδή πραγματοποιήθηκε το »Thessaloniki Pride», αλλά και για τις δηλώσεις του σχετικά με το Σκοπιανό.

Ο ίδιος αρχικά δεν αντιδρούσε μέχρι που ορισμένοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς του είπαν να απομακρυνθεί. Μάλιστα, κάποιοι δεν δίστασαν να του επιτεθούν, με σπρωξιές και κλωτσιές. Τελικά οι συνοδοί του δημάρχου τον απομάκρυναν από τον χώρο για να τον προστατεύσουν από το μαινόμενο πλήθος.

Οι συνοδοί του προσπάθησαν να τον φυγαδεύσουν όπως – όπως ενώ το εξαγριωμένο πλήθος του πετούσε από μπουκάλια ως παπούτσια, ενώ προξένησαν σοβαρές φθορές στο αυτοκίνητο του.

Keywords
Τυχαία Θέματα