Καλιφόρνια : Οι φλόγες απειλούν τις πλούσιες συνοικίες

22:43 28/10/2019 - Πηγή: In.gr

Μια νέα πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε χθες μέσα στη νύχτα και εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς, προκάλεσε αναταραχή στις πλούσιες συνοικίες του Λος Άντζελες, καθώς οι φλόγες απειλούν πολυτελείς επαύλεις και ανάγκασαν διασημότητες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους νωρίς σήμερα.

Μία από τις γειτονιές, όπου οι αρχές έχουν εκδώσει εντολές εκκένωσης, είναι η χλιδάτη συνοικία του Μπρέντγουντ, στη δυτική πλευρά της πόλης, που έγινε παγκοσμίως γνωστή το 1994, όταν ο πρώην αστέρας του φούτμπολ Ο Τζέι Σίμπσον κατηγορήθηκε ότι δολοφόνησε

τη σύζυγό του.

Σήμερα, στο Μπρέντγουντ διαμένει ο σούπερ σταρ του μπάσκετ Λεμπρόν Τζέιμς, πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ, πάμπλουτοι παραγωγοί και στελέχη εταιρειών ΜΜΕ.

Ο Τζέιμς, που παίζει με τους Los Angeles Lakers, περιέγραψε ότι έπρεπε να γυρίζει γύρω γύρω με το αυτοκίνητο τα ξημερώματα αναζητώντας ένα ξενοδοχείο για την οικογένειά του, αφού αναγκάστηκε να φύγουν από το σπίτι του μαζί με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά.

«Χρειάστηκε να εγκαταλείψω εκτάκτως το σπίτι μου και γυρίζω γύρω γύρω με την οικογένειά μου αναζητώντας δωμάτια» έγραψε ο Τζέιμς στο Twitter γύρω στις 4 τα ξημερώματα τοπική ώρα. Αργότερα, έκανε γνωστό ότι βρήκε μέρος να μείνει.

«Τρελή νύχτα!» συμπλήρωσε.

Man these LA aren’t no joke. Had to emergency evacuate my house and I’ve been driving around with my family trying to get rooms. No luck so far!

LeBron James (@KingJames) October 28, 2019

Ο Τζέιμς αγόρασε μια έπαυλη αξίας 23 εκατομμυρίων δολαρίων, με 8 υπνοδωμάτια στο Μπρέντγουντ στα τέλη του 2017, σύμφωνα με ΜΜΕ.

Ο ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ γνωστοποίησε επίσης ότι χρειάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι γύρω στις 3 τα ξημερώματα.

«Εάν βρίσκεστε σε μια ζώνη εκκένωσης, μην χασομεράτε. Φύγετε!» προειδοποίησε σε ένα tweet ο Σβαρτσενέγκερ.

Η πρεμιέρα της νέας ταινίας του «Terminator: Dark Fate» που είχε προγραμματιστεί για απόψε ακυρώθηκε εξαιτίας των πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή.

Ο ηθοποιός Κλαρκ Γκρεγκ και ο δημιουργός του Sons of Anarchy Κερτ Σάτερ έγραψαν στο Twitter ότι αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στους λόφους πάνω από την περιοχή όπου διέμενε ο Σίμπσον κοντά στο Κέντρο Getty, ένα μουσείο με τη συλλογή τέχνης του μεγιστάνα Τζέι Πολ Γκέτι, στην οποία περιλαμβάνονται έργα του Ρέμπραντ και του Βαν Γκογκ.

Η φωτιά Getty οδήγησε τις αρχές να κλείσουν σχολεία αλλά και το πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες.

Σε λίγες ώρες, οι φλόγες μετέτρεψαν σε στάχτη περισσότερα από 2000 στρέμματα βλάστησης με τις αρχές να αποφασίζουν το κλείσιμο μίας από τις πλέον πολυσύχναστες λεωφόρους της πόλης, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία του Λος Άντζελες.

Keywords
Τυχαία Θέματα