ΗΠΑ : Τεράστιος όγκος ταξιδιωτών για την Ημέρα των Ευχαριστιών

17:26 27/11/2019 - Πηγή: In.gr

«Πήχτρα» είναι οι δρόμοι, οι σιδηροδρομικοί σταθμοί και τα αεροδρόμια των ΗΠΑ, καθώς οι Αμερικανοί επιστρέφουν στα σπίτια τους ή φεύγουν για ολιγοήμερες διακοπές για την Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving).

H Ημέρα των Ευχαριστιών θα γιορταστεί αύριο, Πέμπτη 28 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το CNBC, 55 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να ταξιδέψουν από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, εκμεταλλευόμενοι το τετραήμερο. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 3% σε σχέση με πέρσι.

Βέβαια, υπάρχει φόβος τα σχέδια πολλών ταξιδιωτών να ακυρωθούν, αφού πολλές κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ αναμένεται να χτυπηθούν από έντονο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και κρύο.

The westbound I-70 closure is going to be a long duration incident. We are going to allow Idaho Springs residents through. Have your ID ready. S1 pic.twitter.com/3OByTlnvkR

— CSP Golden (@CSP_Golden) November 26, 2019

Παράλληλα, στα βορειοδυτικά αναμένεται ένας μίνι κυκλώνας με βροχές και καταιγίδες που έρχονται από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Πανικός στα αεροδρόμια

31,6 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να ταξιδέψουν με αμερικανικές αερογραμμές κατά τις διακοπές των Ευχαριστιών, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει το CNN.

Η Τετάρτη και η Κυριακή – οι ημέρες της φυγής και της επιστροφής αντίστοιχα – θα είναι οι μέρες κατά τις οποίες θα παρατηρηθεί ο μεγαλύτερος όγκος ταξιδιωτών στα αεροδρόμια.

Τα αεροδρόμια των ΗΠΑ με την μεγαλύτερη επιβατική κίνηση – το O’ Hare στο Σικάγο, το αεροδρόμιο Hartsfield – Jackson της Ατλάντα και το Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο – αναμένεται να «λυγίσουν» από το πληθος των ταξιδιωτών. Οι καθυστερήσεις πτήσεων είναι δεδομένες σε αυτά τα αεροδρόμια.

Συνολικά, αναμένεται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο ανά μέσο όρο 2,63 εκατομμύρια την ημέρα.

Δείτε χαρακτηριστική εικόνα από το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα) στους αιθέρες των ΗΠΑ από την ιστοσελίδα FlightRadar24:

Στο «κόκκινο» η κίνηση στους δρόμους

Ο μεγαλύτερος όγκος ταξιδιωτών αναμένεται να μετακινηθεί με αυτοκίνητο.

Σχεδόν 50 εκατομμύρια άνθρωποι θα βγουν με τα αυτοκίνητά τους στους αυτοκινητόδρομους των ΗΠΑ.

Όπως και με τα αεροπορικά ταξίδια, οι χειρότερες μέρες για την κυκλοφορία θα είναι η Τετάρτη και η Κυριακή, καθώς αναμένονται 3,5% περισσότερο καθυστερήσεις στην κίνηση σε σχέση με μία κανονική μέρα.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από το πολύπαθο Λος Άντζελες, όπου το μποτιλιάρισμα σε καθημερινή βάση είναι συνηθισμλενο.

Δύο ποτάμια – ένα λευκό και ένα κόκκινο – απλώνονται για χιλιόμετρα στους δρόμους της μεγαλούπολης.

HOLIDAY HEADACHE: Traffic in Los Angeles has already slowed to a crawl ahead of Thanksgiving. pic.twitter.com/u10Avl1KEx

CBS News (@CBSNews) November 27, 2019

Τι είναι η Ημέρα των Ευχαριστιών;

Στις ΗΠΑ η Ημέρα των Ευχαριστιών εορτάζεται κάθε χρόνο την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου.

Ο εορτασμός γίνεται για να εκφραστεί η ευγνωμοσύνη κάθε οικογένειας προς τον Θεό για τα αγαθά που συγκεντρώθηκαν με το τέλος της σοδειάς.

Η γιορτή αποκαλείται και «Ημέρα της Γαλοπούλας» (Turkey Day), καθώς οι Αμερικανοί τρώνε παραδοσιακά τη γαλοπούλα.

Η Ημέρα των Ευχαριστιών σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου που κρατάει ως την Πρωτοχρονιά.

Αμέσως μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, οι Αμερικανοί το ρίχνουν στο… shopping για τα δώρα των Χριστουγέννων.

Μιλάμε φυσικά για τη Black Friday, μία εμπορική «γιορτή» που πλέον έχει καθιερωθεί παγκοσμίως.

Keywords