ΗΠΑ : Εξαπολύσαμε πλήγματα κατά ιρανικών στόχων στη Βαγδάτη

04:17 3/1/2020 - Πηγή: In.gr

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν πλήγματα εναντίον δύο στόχων που συνδέονται με το Ιράν στη Βαγδάτη.

Νεκρός ο πανίσχυρος υποστράτηγος

Οι αξιωματούχοι, οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, δεν έδωσαν καμία άλλη λεπτομέρεια.

Νωρίτερα, η ιρακινή κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στις Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης (ΔΛΚ), συμμαχία σιιτικών παραστρατιωτικών

ομάδων, μετέδωσε ότι ο πανίσχυρος ιρανός υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί, που διηύθυνε τις επιχειρήσεις των Φρουρών της Επανάστασης στο εξωτερικό, και ο Αμπού Μάχντι αλ Μουχάντις, ο δεύτερος τη τάξει της συμμαχίας σιιτικών παραστρατιωτικών οργανώσεων που έχουν ενταχθεί στον ιρακινό στρατό, σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Εναντίον της αυτοκινητοπομπής

Πολλές πηγές προσκείμενες στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και στις ΔΛΚ (ή «Χασντ αλ Σαάμπι» στα αραβικά) επιβεβαίωσαν ότι οι Σουλεϊμανί και Μουχάντις βρίσκονται ανάμεσα στους τουλάχιστον 8 νεκρούς του βομβαρδισμού στο αεροδρόμιο.

Ο ιρανός υποστράτηγος και ο υπαρχηγός των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης σκοτώθηκαν σε αεροπορικό πλήγμα εναντίον της αυτοκινητοπομπής που τους μετέφερε στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πηγή προσκείμενη στις ΔΛΚ.

«Ο εχθρός, οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί, είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο των μουτζαχεντίν (“ιερών πολεμιστών”) Αμπού Μάχντι αλ Μουχάντις και Κασέμ Σουλεϊμανί», δήλωσε στο πρακτορείο στέλεχος των ΔΛΚ.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα