ΗΠΑ : Αρνητικός στο τεστ για κοροναϊό ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν

23:44 10/10/2020 - Πηγή: In.gr

Αρνητικός στον κοροναϊό είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές Τζο Μπάιντεν.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ για την COVID-19 σήμερα προτού αναχωρήσει για την Πενσυλβάνια, για ένα ταξίδι που θα προωθήσει την προεκλογική του εκστρατεία, αναφέρουν οι βοηθοί σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Η σοβαρότητα και η συνέπεια που αντιμετωπίζει

ο Μπάιντεν τον επικίνδυνο ιό είναι ένα στοιχείο που τον διαφοροποιεί από τον αντίπαλό του, τον Ντόναλντ Τραμπ, και όπως φαίνεται σκοπεύει να το υπερτονίσει, μένοντας πιστός στα προληπτικά μέτρα.

Νέου σόου από τον Τραμπ

Την ίδια ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ, μόλις λίγες ημέρες αφότου βγήκε από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε μετά τη διάγνωσή του με κοροναϊό, άρχισε και τις δημόσιες εμφανίσεις χωρίς φυσικά μάσκα.

Σε αυτή τη δημόσια εκδήλωση που έμοιαζε με προεκλογική συγκέντρωση στον Λευκό Οίκο, και ενώπιον του πλήθους που φώναζε «τέσσερα χρόνια ακόμα», ο Τραμπ δεν φορούσε μάσκα και διαβεβαίωσε ότι ο κοροναϊός, τον οποίο άρχισε πάλι να αποκαλεί κινεζικό ιό «θα εξαφανιστεί πολύ σύντομα και ότι αρχίζει να εξαφανίζεται».

Ακυρώθηκε το ντιμπέιτ

Το δεύτερο ντιμπέιτ μεταξύ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του υποψηφίου των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν, που είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη 15 Οκτωβρίου ακυρώθηκε.

Αυτό ανακοίνωσε η ανεξάρτητη επιτροπή που είναι αρμόδια για τη διοργάνωση των προεδρικών ντιμπέιτ, σημειώνοντας πως οι προεκλογικές εκστρατείες των δύο υποψηφίων ανακοίνωσαν «άλλα σχέδια για αυτή την ημερομηνία».

«Είναι πλέον προφανές ότι δεν θα διεξαχθεί τηλεμαχία στις 15 Οκτωβρίου και η επιτροπή θα στρέψει την προσοχή της στις προετοιμασίες για το τελικό ντιμπέιτ που είναι προγραμματισμένο για τις 22 Οκτωβρίου», υπογραμμίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανακοίνωση της μόλυνσης του αμερικανού προέδρου με την Covid-19, η επιτροπή μετέτρεψε τη δεύτερη προεδρική τηλεμαχία, που επρόκειτο να γίνει στο Μαϊάμι της Φλόριντα, σε εικονικό ντιμπέιτ, κάτι που ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε κατηγορηματικά.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Keywords
Τυχαία Θέματα