Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Η αγορά πετρελαίου θα ισορροπήσει το α’ τρίμηνο

20:25 11/2/2019 - Πηγή: In.gr

Το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς αναμένεται να υπάρξει ισορροπία μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά πετρελαίου, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σουχάιλ Αλ Μαζρούι, στον τηλεοπτικό σταθμό Al-Arabiya.

Δήλωσε πως είναι ικανοποιημένος με την εφαρμογή της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής από τις χώρες του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και των συμμάχων τους, περιλαμβανομένης

της Ρωσίας.

Ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλοι παραγωγοί εκτός του Οργανισμού –μια συμμαχία γνωστή ως OPEC+- συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα από την 1η Ιανουαρίου.

Ο Μαζρούι δήλωσε ότι είναι πρώιμο να συζητείται η αντιστάθμιση της μείωσης της παραγωγής του αργού σε κάποιες από τις χώρες εξαγωγής. Το Ιράν, η Λιβύη και η Βενεζουέλα κατέγραψαν μείωση στην παραγωγή ως αποτέλεσμα αναταραχών και εμπορικών κυρώσεων.

«Οι περισσότερες χώρες εντός και εκτός του ΟΠΕΚ κάνουν ό,τι τους αναλογεί» για να εξισορροπήσει η αγορά, δήλωσε ο Μαζρουέι, αυτή τη φορά σε συνέδριο στο Ντουμπάι.

Keywords
Τυχαία Θέματα