Η Στέφανι Κ. Κλαρκ ζωγραφίζει σπιτάκια με κέντημα και νήμα

10:13 11/12/2018 - Πηγή: In.gr

Η Στέφανι Κ. Κλαρκ (Stephanie K. Clark) από την Πολιτεία της Γιούτα στις ΗΠΑ θεωρεί τον εαυτό της ζωγράφο. Δεν φιλοτεχνεί όμως τα έργα της με τα παραδοσιακά μέσα ενός ζωγράφου. Χρησιμοποιεί τεχνικές κεντήματος και νήμα – μια ευρύτατη χρωματική γκάμα – και «ζωγραφίζει» σπιτάκια, τοπία και άλλες σκηνές που είναι σαν να υπάρχουν στον κόσμο μας κάτω από τον ήλιο ή το φεγγάρι.

«Η διαδικασία μου δεν απέχει πολύ από αυτήν του οποιουδήποτε

ζωφράφου» εξηγεί η Στέφανι. «Ξεκίνησα ως ζωγράφος-σχεδιάστρια και απλώς μετέφερα την ίδια διαδικασία στα κεντήματά μου. Ανοίγω την παλέτα κλωστών και νημάτων κι αρχίζω να ετοιμάζω τα χρώματα λες και πρόκειται να ζωγραφίσω. Τελικά, αρχίζουν να αναμειγνύονται» προσθέτει.

Δουλεύοντας σε διάφορες κλίμακες, από 13 Χ 13 εκατοστά έως καμβάδες 6 μέτρων, η καλλιτέχνης από τη Γιούτα λέει ότι οι ώρες δουλειάς εξαρτώνται από το μέγεθος και τις λεπτομέρειες τού κάθε «πίνακα»: τα σπιτάκια απαιτούν δουλειά 6 με 12 ωρών, ενώ η ίδια χρειάζεται έως και 20 ώρες για να ολοκληρώσει τα μεγάλα τοπία. «Θεωρώ τον εαυτό μου γρήγορη στο κέντημα, το οποίο θεωρείται κάτι αργό και κουραστικό. Μερικές φορές πρέπει να θυμίσω στον εαυτό μου να πηγαίνει πιο αργά, κι όταν τα καταφέρνω τα έργα προκύπτουν τόσο πολύ πιο όμορφα» λέει.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ όταν δεν δουλεύει παραγγελίες, έχει ως πηγή έμπνευσης την προσωπική ζωή της. «Τα θέματά μου έχουν να κάνουν με τη ζωή μου, την οικογένειά μου, το σπίτι μου και την καρδιά μου» εξομολογείται η Στέφανι Κ. Κλαρκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα