Η Μάντσεστερ Σίτυ γράφει ιστορία στην Πρέμιερ Λιγκ

12:00 27/11/2018 - Πηγή: In.gr

Αν υπάρχει μια ομάδα που στα τελευταία χρόνια το όνομα της είναι συνυφασμένο με ρεκόρ, αυτή είναι αναμφίβολα η Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Καταλανός τεχνικός από τότε που μετακόμισε στο ανατολικό Μάντσεστερ έχει φτιάξει μια ομάδα πρότυπο, η οποία κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα στην Αγγλία. Οι «Πολίτες» κατέκτησαν την περσινή Πρέμιερ Λιγκ παίζοντας ποδόσφαιρο υψηλού επίπεδου σε όλη την χρονιά, συνδυάζοντας αυτή την ξέφρενη πορεία τους με πολλά ρεκόρ και επιδόσεις που δύσκολα μπορεί κάποιος να τα ξεπεράσει.

Οι 18

νίκες στο πρώτο γύρο του αγγλικού πρωταθλήματος ήταν μόνη αρχή στο περσινό μοναχικό της δρόμο προς την κορυφή, καθώς στο τέλος της ήταν ακόμη καλύτερο. Οι εκατό πόντους συγκομιδή στο πρωτάθλημα, οι 32 νίκες σε 38 αγώνες ήταν μόνο το πρόγευμα.

Η φετινή Μάντσεστερ Σίτι είναι πολύ καλύτερη από την περσινή και συνεπώς η επίτευξη των ρεκόρ συνεχίζονται. Η αυτοπεποίθηση που έχει η ομάδα βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο, με τελευταίο θύμα να είναι η Γουέστ Χαμ. Η πρωταθλήτρια Αγγλίας πέρασε σαν αέρας από την έδρα των «σφυριών», επικρατώντας με 4-0. Μάλιστα, αυτή η νίκη ήταν και ιστορική για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα για δυο λόγους.

Πρώτα από όλα, η Μάντσεστερ Σίτι κράτησε ανέπαφη την εστία της για τέταρτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι, ισοφαρίζοντας το δικό της ρεκόρ που κρατούσε για 115 χρόνια. Ωστόσο, το σημαντικότερο είναι το δεύτερο, καθώς οι «Πολίτες» έγινε η πρώτη μη λονδρέζικη ομάδα που έχει το απόλυτο σε έξι διαδοχικές επισκέψεις της στο Λονδίνο. Τελευταία, ομάδα που είχε καταφέρει κάτι ανάλογο ήταν η Πόρτσμουθ την αγωνιστική περίοδο 1950-1951!.

Δείτε αναλυτικά τα ματς:

1/3/2018 Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι 0-3

14/4/2018 Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 1-3

29/4/2018 Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι 1-4

12/8/2018 Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2

29/10/2018 Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 0-1

24/11/2018 Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι 0-4

Τέλος, το γκολ που έβαλε ο Λιρόι Σανέ στις καθυστερήσεις του αγώνα είχε και αυτό την δική του σημασία, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι από τότε που ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας έχει σημειώσει 4 τουλάχιστον τέρματα σε 21 αγώνες, μετατρέποντας ο Καταλανός την ομάδα του Μάντσεστερ μια από τις πιο παραγωγικές ομάδες στην Πρέμιερ Λιγκ. Στον αντίποδα, η έτερη διεκδικήτρια του τίτλου, η Λίβερπουλ στο ίδιο χρονικό διάστημα έχει πετύχει ανάλογες επιδόσεις σε 18 αγώνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα