Η Κιμ Καρντάσιαν πήρε το όπλο της – Επίθεση κατά Ερντογάν για την κρίση στον Καύκασο

14:10 30/9/2020 - Πηγή: In.gr

Εξοργισμένη  η Κιμ Καρντάσιαν  από τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται τα δραματικά γεγονότα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, πήρε δημόσια θέση και με διαδοχικές αναρτήσεις της υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται για «συγκρούσεις», αλλά για απρόκλητη επίθεση κατά των Αρμενίων από το Αζερμπαϊτζάν, με την απροκάλυπτη στήριξη της Τουρκίας σε όπλα και μαχητές.

Στην εποχή μας, μία περσόνα των social media με εκατομμύρια followers, όπως η Κιμ Καρντάσιαν

μπορεί να έχει μεγαλύτερο βάρος ακόμα και από την επίσημη εξωτερική πολιτική.

«Η Αρμενία υπήρξε θύμα απρόκλητων επιθέσεων από το Αζερμπαϊτζάν και της προβλέψιμης εκστρατείας παραπληροφόρησης που τις συνοδεύει.

Το Αζερμπαϊτζάν μπλοκάρει τα social media εκτός αν πρόκειται για πολεμική προπαγάνδα», έγραψε η αρμενικής καταγωγής Κιμ Καρντάσιαν.

Η Κιμ Καρντάσιαν κάλεσε το Μπακού να σταματήσει τις επιθέσεις και παράλληλα να διακοπεί η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς το Αζερμπαϊτζάν που τώρα χρησιμοποιείται κατά των Αρμενίων, καθώς επίσης και την Τουρκία να πάψει να στέλνει όπλα και μαχητές στο καθεστώς του αζέρου προέδρου Αλίεφ.

Η Καρντάσιαν έχει λειτουργήσει ξανά στο παρελθόν ως άτυπη εκπρόσωπος των Αρμενίων, όπως πέρυσι όταν χαιρέτισε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το Κογκρέσο.

Με τρία tweets την Κυριακή, η Καρντάσιαν περιέγραψε την κατάσταση και πήρε θέση για όσα συμβαίνουν στον Καύκασο.

Please share the news @esrailian Armenians in #Arstakh have been attacked. We are praying brave men & women risking their lives to protect Artsakh & #Armenia. The news is misleading & these are not “clashes.”

Kim Kardashian West (@KimKardashian) September 27, 2020

Armenia has been the victim of unprovoked attacks by Azerbaijan & the predictable disinformation campaign that accompanies them. Azerbaijan is blocking social media except for war propaganda.

Kim Kardashian West (@KimKardashian) September 27, 2020

«Παρακαλώ, μοιραστείτε την είδηση ότι οι Αρμένιοι στο Αρτσάκ είναι θύμα επίθεσης. Προσευχόμαστε οι γενναίοι άνδρες και οι γενναίες γυναίκες που ρισκάρουν τη ζωή τους να προστατεύσουν το Αρτσάκ και την Αρμενία. Οι ειδήσεις είναι παραπλανητικές· αυτές δεν είναι “συγκρούσεις”. »Η Αρμενία είναι θύμα απρόκλητων επιθέσεων από το Αζερμπαϊτζάν και της προβλέψιμης εκστρατείας παραπληροφόρησης που τις συνοδεύει.

Το Αζερμπαϊτζάν μπλοκάρει τα κοινωνικά δίκτυα, εκτός από τη χρήση για πολεμική προπαγάνδα. »Χρειαζόμαστε διεθνείς παρατηρητές για να ερευνήσουν και να ζητήσουν διεθνή πολιτικά και διπλωματικά μέτρα ώστε να αποφευχθεί η αχρείαστη κλιμάκωση και η τραγωδία», έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitte η Κιμ Καρντάσιαν και μοιράστηκε τη διεύθυνση μιας διαδικτυακής αίτησης από την Αρμενική Εθνική Επιτροπή στις ΗΠΑ, η οποία καταδικάζει τις πράξεις του Αζερμπαϊτζάν.

We need international observers to investigate & call for international political and diplomatic measures to prevent unnecessary escalation & tragedy. Please use: https://t.co/9TsRNdd7Gy to call on the White House & Congress Azerbaijan's attack on #Artsakh,

Kim Kardashian West (@KimKardashian) September 27, 2020

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στην ανάρτησή της, χρησιμοποιεί το αρμενικό όνομα της περιοχής, το Αρτσάκ, αντί για την ονομασία Ναγκόρνο-Καραμπάχ που χρησιμοποιούν οι Αζέροι και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Oι αναρτήσεις της εξόργισαν ορισμένους Τούρκους που σε αντίποινα κατέστρεψαν συμβολικά ομοιώματα της Καρντάσιαν.

Το 2019 η Κιμ μαζί με την αδερφή της και 3 από τα παιδιά της είχαν βαπτιστεί σε καθεδρικό Ναό της Αρμενίας.

Στην ίδια εκείνη επίσκεψη οι Καρντάσιαν είχαν επισκεφθεί το μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

View this post on Instagram

Armenian beauties ⠀ ⠀ #armenian #armeniangirls #armeniantaraz #armeniandresses #dresses #nationaldress #nationaldressday #folk #ethnic #ethnicdress #kimkardashian #fashionnova #longhair #beautifulgirls #armenia #livelovearmenia #visitarmenia #travel #styleblogger #family #kardashians #kardashiankids #kardashianfamily #kardashianfamily #kardashianstyle #armenian_energy

A post shared by Armenian Energy (@armenian_energy) on Oct 12, 2019 at 9:40am PDT

View this post on Instagram

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on Oct 10, 2019 at 3:32pm PDT

Keywords
Τυχαία Θέματα