Η καλύτερη ερμηνεία του Hugh Jackman «κρύβεται» στο Bad Education

08:04 26/3/2020 - Πηγή: In.gr

Μια δημοσιογράφος αποκαλύπτει ένα σκάνδαλο 11 εκατομμυρίων δολαρίων. Ήδη τα πράγματα ακούγονται συναρπαστικά, έτσι δεν είναι; Αν, όμως, συμπληρώναμε ότι η αποκάλυψη έγινε σε μια… σχολική εφημερίδα – και ότι η ιστορία είναι 100% πραγματική; Μια απίθανη υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων που έλαβε χώρα στις ΗΠΑ, μεταμορφώθηκε στην απολαυστική μαύρη κωμωδία «Bad Education». Με ηθοποιούς πρώτης γραμμής να ενσαρκώνουν τους (όχι και τόσο) δαιμόνιους απατεώνες και τον Hugh Jackman

να δίνει την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του, πρόκειται για μια ταινία που δεν αρκούμαστε να παρακολουθήσουμε μόνο μία φορά. Ευτυχώς, τώρα έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε όπου και όποτε θέλουμε, αποκλειστικά στο Vodafone TV.

Μαθήματα εξαπάτησης

Βρισκόμαστε στο έτος 2002, και το Λύκειο Roslyn του Long Island έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε ένα από τα κορυφαία της περιοχής. Όμως η τελευταία προσπάθεια αναβάθμισής του γίνεται η αφορμή για την αποκάλυψη μιας απροσδόκητα σκοτεινής ιστορίας.

Μέσα από τα μάτια μιας μαθήτριας, η οποία ξεκινά με τον πολύ πιο μετριοπαθή στόχο της σύνταξης ενός άρθρου για τη σχολική εφημερίδα, ξεδιπλώνεται μπροστά μας μια απίστευτη υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων. Είναι δυνατόν να κρύβονται οι απλοί εργαζόμενοι ενός Λυκείου πίσω από το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο που έχει σημειωθεί ποτέ σε σχολείο στην ιστορία των ΗΠΑ;

Με όπλο του το – συχνά κατάμαυρο – χιούμορ, το Bad Education μας παρουσιάζει σταδιακά όλες τις παραμέτρους που οδήγησαν στην απάτη των 11 εκατομμυρίων: Οι (μάλλον ατζαμήδες) κακοποιοί, η πυκνή γραφειοκρατία, και φυσικά οι προσπάθειες συγκάλυψης. Όλες οι κωμικές, αλλά και οι τραγικές πτυχές του σκανδάλου περνούν από την οθόνη μας, σε μια ταινία που καταφέρνει να μας διασκεδάσει, αλλά και να μας βάλει σε σκέψεις.

Αριθμοί με σημασία

Τα 11 εκατομμύρια που κόστισε η απάτη στο αμερικανικό δημόσιο, έρχονται να συμπληρωθούν από ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό νούμερο: Τα 20 (!) εκατομμύρια δολάρια που δαπάνησε η HBO προκειμένου να εξασφαλίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα της ταινίας – που πλέον είναι διαθέσιμη στο Vodafone TV.

Τι είναι αυτό που κάνει το Bad Education να αξίζει αυτό το μυθικό ποσό; Πρώτα από όλα, το εξαιρετικό σενάριο, που καταφέρνει να αποδώσει κάθε πλευρά της ιστορίας, χωρίς ποτέ να μετατρέπει τους ιδιόρρυθμους ήρωες του σε καρικατούρες. Πράγμα μάλλον αναμενόμενο, αν σκεφτεί κανείς ότι ο σεναριογράφος Mike Makowsky ήταν μαθητής του Λυκείου Roslyn όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση.

Ωστόσο, το πιο δυνατό στοιχείο της ταινίας είναι σίγουρα οι ερμηνείες της. Στο πλάι της βραβευμένης με Όσκαρ Allison Janney στέκεται επάξια ο Ray Romano, ενώ ο Hugh Jackman κλέβει την παράσταση στο ρόλο διευθυντή του σχολείου, Frank Tassone. Πραγματικά αγνώριστος, τσαλακώνεται όσο ποτέ και αποδεικνύει το πραγματικό μέγεθος του ταλέντου του, υποδυόμενος έναν ήρωα – έκπληξη. Αποτυπώνοντας τις πολλαπλές διαστάσεις και τις αντιφάσεις του Tassone, προσφέρει στον χαρακτήρα του ιδιαίτερο βάθος και μας χαρίζει με βεβαιότητα την καλύτερη ερμηνεία της μέχρι τώρα καριέρας του.

Μπορούμε να απολαύσουμε το Bad Education, όπως και όλο τον κατάλογο ταινιών της HBO εντελώς δωρεάν, όπου και όποτε θέλουμε και σε όποιο δίκτυο και αν ανήκουμε, στο Vodafone TV. Και φυσικά, να ανακαλύψουμε όλες τις διάσημες και νέες σειρές της HBO, αποκλειστικά στο Vodafone TV, το «ΣΠΙΤΙ της HBO» στην Ελλάδα.

Μάθετε περισσότερα για τα νέα πακέτα Vodafone TV εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Hugh Jackman,Bad Education