«Η εγκληματικότητα είναι γένους αρσενικού» – Τι λέει γνωστός εγκληματολόγος

06:06 23/6/2020 - Πηγή: In.gr

Η επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, η υπόθεση της 33χρονης στη Θεσσαλονίκη η οποία κατηγορείται για αρπαγή και ασέλγεια σε βάρος της 10χρονης Μαρκέλλας αλλά και η δολοφονία του 49χρονου ταξιτζή από μάνα και κόρη στον Εύοσμο προβλημάτισαν τους πολίτες.

Ξαφνικά η κοινή γνώμη σοκάρετε και προβληματίζεται ταυτόχρονα καθώς ο τρεις παραπάνω υποθέσεις διαπράχθηκαν από γυναίκες. Εύλογο ήταν το ερώτημα αν οι γυναίκες αρχίζουν να έχουν ενεργό ρόλο στην εγκληματικότητα.

Αν και οι άνδρες εξακολουθούν

να είναι τις περισσότερες φορές οι δράστες κάποιας δολοφονίας, βίαιης επίθεσης και κακοποίησης παιδιών, τελευταία όλο και περισσότερες γυναίκες εγκληματούν.

Μιλώντας στο in.gr ο καθηγητή Εγκληματολογίας  Άγγελος Τσιγκρής με κατηγορηματικό τρόπο αναφέρει ότι «η εγκληματικότητα είναι γένους αρσενικού» και τα παραπάνω περιστατικό – που αφορούν γυναίκες – είναι τυχαία».

Συνήθως οι άνδρες «τυφλωμένοι» από ζήλια ή αρρωστημένη αγάπη δεν διστάζουν να σκοτώσουν τις συντρόφους τους προκαλώντας την ελληνική κοινή γνώμη.

Οι ολέθριες συνέπειες από το βιτριόλι

Οι επιθέσεις με βιτριόλι, που ήρθαν ξανά στην επιφάνεια μετά την επίθεση σε νεαρή γυναίκα στην Καλλιθέα, έχουν ολέθριες συνέπειες στα θύματα.

Διαβάστε επίσης: Οι επιθέσεις με βιτριόλι που έχουν συγκλονίσει: Από την Κούνεβα στην… Σωτηρία Μπέλλου

Το βιτριόλι στον δυτικό κόσμο ήταν το όπλο της φρίκης στα χέρια απατημένων συζύγων ανδρών και γυναικών, ήταν η δήθεν εκδίκηση.

Το θειικό οξύ ή βιτριόλι είναι χημική ένωση. Είναι ανόργανο, ισχυρό οξύ, καυστικό που προκαλεί εγκαύματα αν έρθει σε επαφή με το δέρμα. Εχει πολλές εφαρμογές και είναι ένα από τα κορυφαία προϊόντα της χημικής βιομηχανίας. Κύριες χρήσεις του είναι τα υγρά μπαταρίας οχημάτων, η κατεργασία ορυκτών, η παρασκευή λιπασμάτων, η διύλιση του πετρελαίου, η κατεργασία αποβλήτων.

Διαβάστε επίσης : Επίθεση με βιτριόλι – «Θέλω να μάθω γιατί μου κατέστρεψε τη ζωή» λέει η Ιωάννα

Το θειικό οξύ ήταν γνωστό στη Μεσαιωνική Ευρώπη ως «έλαιο βιτριολιού» ή «πνεύμα βιτριολιού» ή πιο απλά ως «βιτριόλι». Η λέξη «βιτριόλι» προέρχεται από τη λατινική λέξη «vitreus», δηλαδή γυαλί, και έχει να κάνει με την υαλώδη εμφάνιση του.

Η αρπαγή και η ασέλγεια σε ανήλικο

Ανατριχιαστική τροπή έχει πάρει η υπόθεση για ασέλγεια ανηλίκου που κατηγορείται η 33χρονη που απήγαγε την Μαρκέλλα.

Εις βάρος της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό τη μεταχείριση σε ανήθικες ασχολίες, βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, πορνογραφία ανηλίκων, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.

Το ενδεχόμενο να κρύβεται κύκλωμα παιδόφιλων πίσω από την αρπαγή της Μαρκέλλας εξετάζουν σοβαρά οι αρχές, με βάση τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους για την υπόθεση θρίλερ.

Νέα διήμερη προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή ζήτησε 33χρονη που απήγαγε την μικρή Μαρκέλλα στη Θεσσαλονίκη πριν λίγες μέρες.

Ο εισαγγελέας συμφώνησε για ένα 24ωρο, κατά συνέπεια η απολογία της μεταφέρεται σήμερα Τρίτη.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της έχει ζητήσει και ψυχιατρική εξέταση για την εντολέα του, αλλά και πραγματογνωμοσύνη όσον αφορά τα κινητά και τον υπολογιστή που έχουν κατασχέσει οι αρχές προκειμένου να αποδείξουν ότι δεν περιείχαν σκηνές με την ανήλικη πάρα μόνο προσωπικές της στιγμές.

Από τα τέσσερα κακουργήματα και τα δύο πλημμελήματα για τα οποία κατηγορείται, η ίδια δεν αποδέχεται την αρπαγή ανηλίκου και την ασέλγεια.

Και η ενδοοικογενειακή βία

Σημαντική αύξηση των καταγγελιών για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκε τις μέρες της «καραντίνας» και του υποχρεωτικού εγκλεισμού στο σπίτι λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Η τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων έλαβε συνολικά 1.769 κλήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας, οι κλήσεις για περιστατικά βίας τον Απρίλιο έφθασαν τις 1.070, ενώ οι αντίστοιχες κλήσεις τον Μάρτιο ήταν 325.

Εξίσου ανησυχητική είναι η αύξηση των κλήσεων για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας τον Απρίλιο, με 648 κλήσεις.

Οι κλήσεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σχεδόν τετραπλασιάστηκαν τον μήνα της «καραντίνας» σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, τον Μάρτιο, που καταγράφηκαν 166 κλήσεις για παρόμοια περιστατικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα