Η Fortress αναζητά 3 δισ. δολάρια για νέο ταμείο πιστώσεων για επενδυτικές ευκαιρίες

19:16 16/4/2020 - Πηγή: In.gr

Η Fortress Investment Group, εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων με έδρα τη Νέα Υόρκη, συζητά με επενδυτές ώστε να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 3 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα νέο πιστωτικό ταμείο, καθώς προβλέπει την αναγκαστική πώληση και την ευρύτερη ρευστότητα, με τις εταιρείες σε όλο τον κόσμο να καλούνται να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κοροναϊού.

Η επενδυτική εταιρεία

αυτή την εβδομάδα άρχισε να εκδηλώνει ενδιαφέρον για ένα «όχημα» (που αναλαμβάνει δανειοδοτήσεις) γνωστό ως Fortress Credit Opportunities Fund V Expansion, σύμφωνα με άτομα με γνώση του θέματος, που ζήτησαν την ανωνυμία τους επειδή οι πληροφορίες είναι ιδιωτικές. Η εταιρεία θα μπορούσε να συγκεντρώσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια ή περισσότερα ανάλογα με τη ζήτηση, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το πιστωτικό σκέλος του Fortress καθοδηγείται από τον συνιδρυτή Pete Briger και τα κατάφερε στην προηγούμενη οικονομική κρίση. Το πρώτο ταμείο πιστωτικών ευκαιριών, που ξεκίνησε το 2008 στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, έδωσε ετήσιο ακαθάριστο εσωτερικό ποσοστό απόδοσης 34% έως το τέλος του περασμένου έτους, σύμφωνα με έγγραφο που στάλθηκε στους επενδυτές αυτήν την εβδομάδα.

Από το 2009, σημείωσε 24% αποδόσεις. Τα τρία «οχήματα» μετά την κρίση, συμπεριλαμβανομένου του πέμπτου ταμείου ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2018, παρήγαγαν ακαθάριστα IRR από περίπου 18% έως 24%.

Το νέο «όχημα» θα στοιχηματίσει σε ομόλογα υψηλής απόδοσης και θα αναζητήσει ευκαιριακές καταστάσεις κεφαλαίου διάσωσης, καθώς οι εταιρικοί δανειολήπτες στοχεύουν στην ανακατασκευή των ισολογισμών τους τους επόμενους μήνες και χρόνια, όπως αναφέρει το Bloomberg.

H Fortress δεν είναι η μόνη που αναζητά νέο κεφάλαιο. Οι διαχειριστές εναλλακτικών επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένων των Oak Hill Advisors, Oaktree Capital Group και Angelo Gordon & Co., βιάζονται να συγκεντρώσουν δισεκατομμύρια δολάρια, ωθούμενα από ευκαιρίες που έχουν προκύψει ως αποτέλεσμα της πανδημίας.

Το Fortress ανήκει στην SoftBank Group Corp. και έχει τους Wes Edens, τους συνιδιοκτήτες της ομάδας μπάσκετ Milwaukee Bucks και την ομάδα ποδοσφαίρου Aston Villa, μεταξύ των συνιδρυτών της. Η εταιρεία είχε 43,5 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση από τις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το έγγραφο μάρκετινγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα