«Γκουρού» στα fake news – Τα ψέματα του Τσίπρα που έγραψαν ιστορία

18:31 12/12/2018 - Πηγή: In.gr

Τα fake news για τα οποία εγκαλεί συχνά πυκνά την Αντιπολίτευση αλλά και μέσα ενημέρωσης τα οποία ασκούν κριτική στις κυβερνητικές πολιτικές δεν είναι άγνωστα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μία αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν και σε μία σειρά δηλώσεών του για θέματα που άπτονται κυρίως της οικονομίας, αρκεί για να φανεί πως άλλα έλεγε για διάφορα ζητήματα – τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά –

και άλλα έκανε στην πράξη.

Ποιος δεν θυμάται την πολύ ωραία ατάκα – σύνθημα που την είχε κάνει σημαία. «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» διαλαλούσε τον Γενάρη του 2015 ο πρωθυπουργός όταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν γίνει και προγραμματιστεί περισσότεροι από 25.000 πλειστηριασμοί ακινήτων.

Ποιος θα ξεχάσει τις ατάκες που είχαν ως στόχευση το αριστερό ακροατήριο του πρωθυπουργού για τις αγορές και τα νταούλια, ότι θα κατήγγειλε τη δανειακή σύμβαση ή ότι θα ακύρωνε το μνημόνιο από το πρώτο βράδυ. Ήταν μερικές από τις ατάκες άλλωστε, οι οποίες έφεραν τον νυν πρωθυπουργό στην εξουσία. Η πρόσφατη ιστορία όμως, τον κατατάσσει ως τον μακροβιότερο μνημονιακό πρωθυπουργό ο οποίος βάρυνε τους ώμους των Ελλήνων με πολλούς αχρείαστους φόρους ενώ ταυτόχρονα ήταν ο πιστός πρωθυπουργός στην εφαρμογή των μνημονίων.

Εταζε τα πάντα

Οι προεκλογικές εξαγγελίες Τσίπρα ήταν ακόμη πιο γενναίες αφού ως γνωστόν δεν… κοστίζουν τίποτα. Ήταν Ιούνης του 2012 όταν έταζε ότι το επίδομα ανεργίας θα χορηγείται για διπλάσιο χρόνο από τον σημερινό. Λίγο νωρίτερα, και συγκεκριμένα τον Φλεβάρη του 2011, είχε ταχθεί στο πλευρό του Κινήματος «Δεν πληρώνω» λέγοντας χαρακτηριστικά «… είναι τώρα η ώρα να υπάρξει ένα τέλος σε αυτή την αισχροκέρδεια».

Τι έγινε στην πράξη σε όσους θέλουν να να φρεσκάρουν τη μνήμη τους; Στις 15 Ιουνίου 2018 από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) έγινε γνωστό πως τίθενται σε λειτουργία Ειδικές Ηλεκτρονικές Συσκευές, προς βεβαίωση παραβάσεων μη καταβολής διοδίου τέλους στους σταθμούς διοδίων κατά μήκος της ΝΕΟ Αθηνών – Λαμίας… Σύμφωνα με την ανακοίνωση εις βάρος των παραβατών επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ καθώς και αφαίρεση διπλώματος, άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων για 20 μέρες».

Σε μία άλλη δήλωση του πρωθυπουργού που αλιεύσαμε από συνέντευξή του στην Αυγή, έλεγε για τους μετακλητούς. «Άλλαζε ένας υπουργός και έφευγε μια στρατιά διορισμένων από τον υπουργό, όχι στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά κομματικών στελεχών, προσωπικών φίλων, προσωπικών συμβούλων, οι οποίοι ως μετακλητοί υπάλληλοι ήταν διορισμένοι σε καίριες θέσεις του κρατικού μηχανισμού, προκειμένου να ασκούν τα καθήκοντα που θα έπρεπε να ασκούν δημόσιοι λειτουργοί. Αυτό θα σταματήσει, πρέπει να σταματήσει».

Τα στοιχεία από το Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου τον διαψεύδουν. Στην απογραφή του Ιανουαρίου του 2015 ήταν 994 ενώ τον Σεπτέμβριο του 2018 εκτοξεύθηκαν στους 2.495.

Όσο αφορά στα θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε τον Ιούνιο του 2016 ότι «είναι αδύνατον να διατηρηθούν πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018». Τι έχει υπογράψει; Σύμφωνα με τις προβλέψεις στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το πρωτογενές πλεόνασμα θα διαμορφωθεί σε 3,96% του ΑΕΠ το 2019, 4,15% το 2020, 4,53% το 2021 και 5,19% το 2022.

Ποιος θα ξεχάσει τα νταούλια που θα βάραγε για να χορεύουν οι αγορές. Ή όταν απειλούσε την τρόικα κι έλεγε στην Μέρκελ «Go back madame Merkel». Ο ίδιος τώρα έχει γίνει ο καλύτερος σύμμαχος των δανειστών και απειλεί τον Μητσοτάκη ότι θα τον «καρφώσει» στη Σύνοδο Κορυφής γιατί τον κατηγόρησε για συναλλγή στο θέμα του Μακεδονικού.

Η κατάργηση με ένα νόμο κι ένα άρθρο όλων των μέτρων λιτότητας το 2012 έγινε… ο μνημονιακότερος πρωθυπουργός της Ελλάδας. Το διπλάσιο επίδομα ανεργίας που θα έδινε παρέμεινε ψίχουλα ενώ το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ απειλείται με νέα περικοπή από την επόμενη χρονιά.

Ο ίδιος δεν έλεγε ότι αναβαθμίζεται η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αλλά επικρατεί χαμός και ο οικογενειακός γιατρός είναι το απίστευτο φιάσκο;

Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα των αεροδρομίων έλεγε αλλά τα πούλησε αμέσως στην Fraport και τον Κοπελούζο. Ενώ επιχείρησε να πουλήσει το «Ελ. Βενιζέλος» με τίμημα μικρότερο κατά 600 εκατ. ευρώ.

Οσο για τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ; Ακόμη γελούν οι εργαζόμενοι με τα κυβερνητικά fake news.

Ολα τα ψέματα και οι αυταπάτες του Τσίπρα οδήγησαν τη χώρα σε ένα τρίτο, αχρείαστο μνημόνιο. Τα fake news της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γεμίζουν πρωτοσέλιδα ενώ η «μαύρη βίβλος» των σκανδάλων έχει ήδη αρχίσει να γράφεται…

Οι μύθοι του Τσίπρα στο διάγγελμα της Ιθάκης

1. Είπε: «Η Ελλάδα βίωσε από το 2010 τη σύγχρονη Οδύσσειά της. Μέσα σε πέντε χρόνια συνέβησαν πρωτοφανή πράγματα για μια χώρα σε καιρό ειρήνης».

Τι έγινε: Δεν αναφέρθηκε στην περίοδο 2015-2018 και εστίασε μόνο στο διάστημα 2010-2015, ενώ αγνόησε την αποτυχημένη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη και το υψηλό τίμημα των 100 δισεκ. ευρώ του αχρείαστου τρίτου μνημονίου.

2. Είπε: «Χάθηκε το 25% του εθνικού μας πλούτου. 3 στους 10 έμειναν άνεργοι. 6 στους 10 νέους, επίσης. Υλοποιήθηκαν μέτρα λιτότητας 65 δισ.».

Τι έγινε: Την περίοδο 2015-2017 το ΑΕΠ έχασε πάνω από το 10 μονάδες του ΑΕΠ και την διετία 2015-2016 η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα της ευρωζώνης.

3. Τι είπε: «Η βία και η καταστολή έγιναν κομμάτι της καθημερινότητας τα προηγούμενα χρόνια».

Τι έγινε: Ενίσχυση της ανασφάλειας και της ανομίας, με χαρακτηριστικές τις κινήσεις του Ρουβίκωνα.

4. Τι είπε: «Δεν θα ξεχάσουμε τη φοροασυλία του μεγάλου πλούτου, τη γενικευμένη διαπλοκή και διαφθορά, την ασυδοσία μιας σειράς επιχειρηματικών και εκδοτικών ομίλων…». Δεσμευόταν για έσοδα άνω του 1,5 δισ. ετησίως από τις λίστες φοροδιαφυγής.

Τι έγινε: Πλήρης αποτυχία στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Κορυφαίαι υπουργοί παραδέχθηκαν την αποτυχία στην πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

Keywords
fake, news, τσιπρας, ψεματα, news, fake, δανειακή σύμβαση, μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, μνημονιο, ώμους, επιδομα, μνήμη, ιουνίου, γαδα, τίθενται, βεβαίωση, αθηνα, απογραφη, αεπ, τροικα, μερκελ, ελλαδα, νέα, βενιζελος, συριζα, υπουργοι, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, απογραφη 2011, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, 600 δις, μνημονιο 3, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αφορολογητο 2020, μνήμη, αεπ, αυγη, αφορολογητο, θεμα, οδυσσεια, προγραμμα, πρωτοσελιδα, ωρα, αρθρο, απιστευτο, αφαιρεση, βεβαίωση, βραδυ, γινει, δανειακή σύμβαση, διαστημα, διευθυνση, δημοσιο, δηλωση, εγινε, ευρω, ειπε, εμειναν, επιδομα ανεργιας, επρεπε, λειτουργια, μεσοπροθεσμο, μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, μυθοι, μηκος, πλειστηριασμοι, πλειστηριασμοι ακινητων, συγκεκριμενα, σειρα, σπιτι, τίθενται, αγορες, εφαρμογη, χωρα, ιουνίου, κομματι, σημαια, θεματα, θεσεις, υγειας, ώμους, χερια
Τυχαία Θέματα