Γεωργία Λούζη – Ρουκουτάκη: Για να γίνει ο Πειραιάς μια πιο φιλική πόλη για όλους

22:29 12/5/2019 - Πηγή: In.gr

Ως αντιπρόεδρος του Φάρου Τυφλών Ελλάδος, μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Τυφλών και μέλος του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΔΕΗ, κυρίως όμως ως άτομο με αναπηρία ήταν ιδιαίτερα τιμητική η πρόταση που μου έγινε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του «Πειραιά Νικητή».

Βέβαια, η πρώτη γνωριμία με τη δημοτική Αρχή του κ. Μώραλη είχε γίνει εδώ και αρκετό καιρό. Κι αυτό γιατί ο Δήμος Πειραιά είναι από τους ελάχιστους δήμους που στηρίζει τον Φάρο Τυφλών, παραγγέλνοντας και αγοράζοντας τα είδη καθαριότητας που χρησιμοποιεί.

Οπως γίνεται αντιληπτό, αυτή η πρώτη συνεργασία ήταν αρκετή για να πω το «ναι» σε μια τέτοια συλλογική προσπάθεια. Αλλωστε, νομίζω ότι όλοι συμφωνούν πως είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και σημαντικό, κυρίως όμως απαραίτητο να υπάρχουν άτομα με αναπηρία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να βοηθήσουν στην απρόσκοπτη προσβασιμότητα των ΑμεΑ, στη συμμετοχή τους στον πολιτισμό και γενικά στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Είμαι, λοιπόν, εδώ για να αγωνιστώ κατά των παρκαρισμένων στους δρόμους οχημάτων, που παρεμποδίζουν τη διέλευση των πεζών και των ανθρώπων με αναπηρία. Είμαι εδώ για να παλέψω για καλύτερα πεζοδρόμια. Είμαι εδώ για να προσπαθήσω και εγώ με τη σειρά μου να γίνει ο Πειραιάς μια πιο φιλική πόλη για όλους.

Είμαι εκ γενετής τυφλή και η ψήφος των συμπολιτών μου θα μου φωτίσει τον δρόμο για να παλέψω για έναν καλύτερο Πειραιά, για μια πιο ανθρώπινη πόλη.

Θα ήθελα να κλείσω αυτή την τοποθέτηση με μία προσωπική νότα: Σύζυγός μου ήταν ο μοναδικός διακεκριμένος τυφλός γλύπτης στην Ελλάδα, Πέτρος Ρουκουτάκης. Τον έχασα πριν από τέσσερα χρόνια. Τρεις μήνες μετά έχασα και τον γιο μου. Μέσα από την τραγωδία αυτή που ζω, έχω βρει τη δύναμη να προχωρήσω. Οι δικοί μου άνθρωποι, που τους έχω χάσει, μου δίνουν το κουράγιο και τη θέληση να προσφέρω στον συνάνθρωπό μου και ιδιαίτερα να σκύψω πάνω από τα άτομα που έχουν ανάγκη, τα άτομα με αναπηρία.

Η Γεωργία Λούζη – Ρουκουτάκη είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Πειραιά Νικητή

Keywords
Αναζητήσεις
imail georgia louzi gmail.com
Τυχαία Θέματα