Φρίκη στο Κάιρο: Βίντεο με φλεγόμενους ανθρώπους που τρέχουν να σωθούν

19:37 27/2/2019 - Πηγή: In.gr

Τη φρίκη που σκόρπισε ο εκτροχιασμός του τρένου στο Κάιρο με απολογισμό τουλάχιστον 20 νεκρούς αποτυπώνει βίντεο από κάμερα ασφαλείας του σιδηροδρομικού σταθμού.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι τεράστιες φλόγες πνίγουν τους περαστικούς, οι οποίοι τρέχουν αλλόφρονες να σωθούν.

Μετά τον εκτροχιασμό τα πάντα καλύπτονται από φλόγες λόγω της διαρροής καυσίμου από το τρένο και οι φλόγες «καταπίνουν» τους περαστικούς. Άνθρωποι, τρέχουν φλεγόμενοι, αλλόφρονες να σωθούν και η εικόνα μοιάζει να είναι βγαλμένη από ταινία τρόμου.

Προσοχή:

Πολύ σκληρές εικόνες

Τα βίντεο, καθώς και οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλούν αποτροπιασμό.

Νωρίτερα, δόθηκε στη δημοσιότητα ακόμα ένα συγκλονιστικό βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού του Καΐρου.

24 dead and 50 injured. We can build a new capital with billions and can’t renovate our local transport to meet simple safety measures. Very sad day for Egypt, may their souls rest in peace. #محطة_مصر #Egypt pic.twitter.com/TAT0f8F18H

— The reup (@Marwan19122746) February 27, 2019

Από την ορμητική πορεία του τρένου προ προκλήθηκε πυρκαγιά που επεκτάθηκε γρήγορα στις εγκαταστάσεις του σταθμού, επιφέροντας σοβαρά εγκαύματα σε δεκάδες άτομα.

Η εφημερίδα «Αλ Αχράμ», επικαλούμενη δήλωση της υπουργού Υγείας Χάλα Ζάγεντ, κάνει πλέον λόγο για 20 νεκρούς, μειώνοντας τον αριθμό των θυμάτων που νωρίτερα υπολογίζονταν σε 25, προσθέτοντας πως οι τραυματίες είναι 43, ένας εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση και πολλοί από αυτούς σοβαρά.

Λίγες ώρες μετά το δυστύχημα ο υπουργός Μεταφορών της Αιγύπτου Χισάμ Αραφάτ υπέβαλε την παραίτησή του την οποία αποδέχθηκε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, όλα ξεκίνησαν όταν η φονική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με άλλη κινούμενη στην αντίθετη κατεύθυνση μπαίνοντας στον σταθμό, με αποτέλεσμα να υπάρξει διαρροή καυσίμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα