Φωτιά στον Βύρωνα: Απειλήθηκε το καταφύγιο αδέσποτων ζώων – Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου

23:36 26/9/2020 - Πηγή: In.gr

Πολύωρη μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις το Σάββατο στον Βύρωνα. Μάλιστα, από τη φωτιά κινδύνεψε το καταφύγιο αδέσποτων ζώων της περιοχής.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα των ανθρώπων του καταφυγίου, για να πάρουν τα δεκάδες σκυλιά που κινδύνεψαν από τους πυκνούς καπνούς της φωτιάς.

Ενημέρωση από #Βύρωνα και #Καταφύγιο. Όλα τα ζώα είναι καλά. Μάλλον θα επιστρέψουν στο Καταφύγιο. pic.twitter.com/k4SjmmZhed

— ΔενΕίμαιΔιαχειρίσιμη (@pn_antilogias)

September 26, 2020

Οι φιλοζωικές οργανώσεις, σε χρόνο ρεκόρ, απηύθυναν έκκληση για βοήθεια και υιοθεσίες σκύλων, καθώς η πυρκαγιά απείλησε το καταφύγιο, το οποίο τελικά δεν έχει υποστεί υλικές ζημιές.

Όπως μας πληροφορεί η αντιπολίτευση(ο δήμαρχος όχι εννοείται) , τα ζωα από το Καταφύγιο Βύρωνα είναι ολα ασφαλή.
Ο κόσμος που προσφέρθηκε πολύς.
Ζητούν φιλοξενίες . #βυρωνας #Υμηττός pic.twitter.com/gaaYpDRIqJ

— Κατακαημενη με μάσκα (@katakaimeni) September 26, 2020

«Μας κινδύνευσαν τα σκυλιά μας λιγάκι, έχουμε καταφέρει και τα απεγκλωβίσαμε. Eίμαστε σε επιφυλακή, η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι υπό έλεγχο. Θεωρούμε ότι τέλος καλό» υπογράμμισε στο MEGA ο δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης.

Τελικά, όλα τα σκυλιά διασώθηκαν έγκαιρα και μεταφέρθηκαν αλλού.

Συγκλονιστική μαρτυρία

Η Αντιγόνη Λ. ήταν μια μεταξύ εκείνων των φιλόζωων που έσπευσαν το μεσημέρι του Σαββάτου για να βοηθήσουν στην εκκένωση του καταφυγίου του Σωματείου Περίθαλψης Αδέσποτων Σκύλων.

Η νεαρή γυναίκα δήλωσε στην ιστοσελίδα zoosos.gr: «Δεν έχω λόγια για το τι σκηνές ζήσαμε. Ας είναι καλά όσοι ήρθαν να βοηθήσουν, όσοι έτρεχαν μέσα στους καπνούς στην πλαγιά να πιάσουν πανικόβλητα σκυλιά που έτρεχαν προς τη φωτιά, όσοι κουβάλησαν ημιλιπόθυμα ζώα 30 κιλών στα χέρια, όσοι πήραν αγκαλιά χελώνες και τις έσωσαν από βέβαιο θάνατο! Όσοι προσέφεραν τα αυτοκίνητά τους για να φυγαδευτούν οι σκύλοι και δεν πτοήθηκαν από τους εμετούς στα καθίσματα».

Έκκληση για φιλοξενίες και υιοθεσίες

Οι εθελοντές του Σωματείου Περίθαλψης Αδέσποτων Σκύλων (Σ.Π.Α.Σ.) απευθύνουν τώρα έκκληση για βοήθεια και φιλοξενίες και υιοθεσίες.

Άλλωστε ο τελικός στόχος κάθε καταφυγίου είναι να βρεθούν οι άνθρωποι που θα υιοθετήσουν τα ζώα του.

Σας ευχαριστούμε

Posted by Καταφύγιο ζώων Βύρωνα on Saturday, 26 September 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, Βύρωνα, Απειλήθηκε, – Συγκινητική,fotia, vyrona, apeilithike, – sygkinitiki