Φωτιά στον Έβρο: Δίχως τέλος η μάχη με τις φλόγες – Επιτόπου ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής

14:18 2/10/2020 - Πηγή: In.gr

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων στο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς στο Εθνικό Πάρκο Λευκίμμης-Δαδιάς, η οποία καίει από χθες στον προστατευόμενο δρυμό.

Ενδεικτική της σοβαρότητας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή του Έβρου, είναι η μετάβαση του Αρχηγού της Πυροσβεστικής, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη στη Λευκίμμη, ώστε να συντονίσει τις επιχειρήσεις.

Στο σημείο, εξακολουθούν και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις:  129 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 34 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Το έργο τους

συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου και άνδρες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ.

Ο Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης μεταβαίνει στον Έβρο για τον συντονισμό των #πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν σε δασική #πυρκαγιά στο δήμο Σουφλίου στη Τ.Κ. Λευκίμμης.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) October 2, 2020

Από το πρωί της Παρασκευής και με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις συνεχείς ρίψεις τα 4 Καναντέρ, τα δύο PZL και τα δύο ελικόπτερα, ώστε να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο μέσα στην ημέρα.

Συμβαίνει τώρα (13:20) Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο μέτωπο της πυρκαγιάς που έχει…

Posted by e-evros.gr on Friday, 2 October 2020

Βελτιωμένη η κατάσταση σε ορισμένα μέτωπα

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news, οι μεγάλες προσπάθειες πυροσβεστών, δασοφυλάκων και μηχανημάτων ΟΤΑ στη διάρκεια της νύχτας, είχαν σαν αποτέλεσμα να διασωθεί η «καρδιά» του πυρήνα του προστατευόμενου δάσους με τα σπάνια αρπακτικά πουλιά.

Στην περιοχή βρίσκονται συνεχώς ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, με τους Αντιδημάρχους Δημήτρη Δαρούση, Γιώργο Δουκαλέτση, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς με τον Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ Πρόδρομο Φωτακίδη, ενώ έφτασε και ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος που στο Πυροφυλάκιο Λευκίμμης.

Σύμφωνα με το e-evros, το μέτωπο γύρω από το χωριό Λευκίμμη τέθηκε υπό έλεγχο το μεσημέρι της Παρασκεύης.

Keywords
Τυχαία Θέματα