«Φωτιά» από τις αποκαλύψεις για το τηλεοπτικό μαγαζί που έστηνε ο Παππάς με Καλογρίτσα

11:39 6/7/2020 - Πηγή: In.gr

Για την πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει αναφορικά με τις επαφές του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, με τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών μίλησαν στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA οι κ.κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής ΝΔ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. και Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα

με τα σχετικά δημοσιεύματα, ο Χρήστος Καλογρίτσας, υποψήφιος για την αγορά τηλεοπτικής άδειας το 2016 και συνδεδεμένος με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έλαβε για λογαριασμό της εταιρίας «Τοξότης», τρία εκατ. ευρώ από εταιρία του εξωτερικού για εικονική σύμβαση, υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του Μεγάρου Μαξίμου. Η πλευρά Καλογρίτσα φέρεται να κατονομάζει το Νίκο Παππά ως το ιθύνοντα νου, πίσω από την ιστορία χρηματοδότησής της, με σκοπό -όπως καταγγέλλεται- την έκδοση εγγυητικής επιστολής για την συμμετοχή στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Για τον Νίκο Παππά να πέφτουμε από τα σύννεφα; Δεν τον προλαβαίνουμε με όλα αυτά που γίνονται. Οι σχέσεις Παππά – Καλογρίτσα είναι γνωστές. Όλη αυτή η διαδικασία σημαίνει ότι ο κ. Παππάς προσπαθούσε να στήσει υποψήφιο καναλάρχη. Αυτός που μιλούσε για κάθαρση του τηλεοπτικού τοπίου. Ο κ. Παππάς είναι πίσω από παντού. Με τον Αρτεμίου στη Βενεζουέλα, με τον κ. Μιωνή, με τον κ. Καλογρίτσα. Τελικά τι δουλειά έκανε ο κ. Παππάς;», σημείωσε σχετικά ο κ. Μαρκόπουλος.

«Όλα τα κανάλια λειτουργούν έχοντας πάρει και πληρώσει κάποιες άδειες. Εμείς αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε, βάζοντας κάποιους κανόνες. Αν υπάρχει ποινικό φορτίο να πάνε στη δικαιοσύνη να το αποδείξουν. Όποιος έχει στοιχεία να πηγαίνει στον εισαγγελέα και να προχωράει η διαδικασία», απάντησε από την πλευρά του ο κ. Ζαχαριάδης.

«Θεωρώ ότι αυτή την ώρα επιχειρείται επικοινωνιακή αντεπίθεση. Αυτό το πρωθυπουργικό γραφείο είναι αυτό που μοιράζει χρήματα με αδιαφάνεια. Ας τα ψάξουμε όλα. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Είδαμε μια διαδικασία συκοφαντίας. Ο συνήγορος του κ. Καλογρίτσα είναι ο κ. Λοβέρδος. Δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Ούτε ο κ. Θεοδωρικάκος», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Είναι εδώ και 15 μέρες που απασχολεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν θέματα που αφορούν τη δημοκρατία, τους θεσμούς και το τι συνέβαινε με βουλευτές της συγκυβέρνησης και με τον υπόκοσμο. Υπάρχει ζήτημα που αφορά τη δημοκρατία και τον τρόπο που πολιτευτήκαμε. Ο κ. Καλογρίτσας, που έσπασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το Πύργος – Πάτρα σε τέσσερις εργολαβίες. Μετά από αυτή τη διαδικασία, επειδή τα 3 εκατ. δεν είναι στραγάλια και κάπου δόθηκαν, εάν ο κ. Καλογρίτσας λέει ψέματα, εγώ θα τον πήγαινα στα δικαστήρια. Πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες να πρέπει να δούμε. Το ηθικό πλεονέκτημα χρησιμοποιήθηκε απέναντι στη δημοκρατική παράταξη για να εξαπατήσουν τον κόσμο», είπε από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

«Ο κ. Παππάς πριν 15 μέρες που έχουν περάσει από τις αποκαλύψεις με Μιωνή, είχε πει ότι θα πάει τον κ. Μιωνή στη δικαιοσύνη. Δεν έχουμε μάθει κάτι. Το τι έγινε με τα 3 εκατ. θα πρέπει να μας απαντήσει ο κ. Βαξεβάνης που βρέθηκε ξαφνικά να είναι εκδότης. Ο κ. Καλογρίτσας είχε επαγγελματικές σχέσεις με την ευρύτερη κατασκευαστική πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ. Και να δούμε και ποιες εταιρίες έχει εξαγοράσει στο παρελθόν, και με ποιους άλλους εργολάβους του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να δώσει απαντήσεις και για το γεγονός ότι πήγε να στήσει μια αποκαλυπτική εφημερίδα για να χτυπάει τη ΝΔ», συνέχισε στο ίδιο θέμα ο κ. Μαρκόπουλος.

«Ήδη έχει δοθεί η λίστα με τις πρώτες 1232 επιχειρήσεις που πήραν χρήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλο ηθικό ζήτημα. Κάπου θα πρέπει να δούμε κάποιον εισαγγελέα», πρόσθεσε ο ίδιος αναφορικά με τη λίστα για τα χρήματα που δόθηκαν από την κυβέρνηση σε ΜΜΕ.

«Έχουν καθυστερήσει 90 μέρες να δώσουν στη δημοσιότητα τη λίστα τα χρήματα του ελληνικού λαού. Όλοι οι δημοσιογράφοι άσκησαν πίεση. Την ώρα που ο αντιπρόεδρος της ΝΔ να μην δώσουν παραπάνω λεφτά στον κόσμο γιατί θα γίνει 300 κιλά και δεν τα χρειάζεται. Είναι προφανές ότι ο κ. Παππάς έχει στοχοποιηθεί από κάποια μιντιακά κέντρα. Όλα αυτά προκύπτουν από πρωτοσέλιδα σε εφημερίδες με συγκεκριμένη τοποθέτηση», είπε από την πλευρά του για το θέμα της λίστας των ΜΜΕ ο κ. Ζαχαριάδης.

Σχολιάζοντας τη στάση Τσίπρα, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε ότι» ο καθένας κάνει το κουμάντο στα εσωτερικά του. Ο κ. Παππάς από την πρώτη στιγμή βγήκε και τοποθετήθηκε. Άλλοι, όπως ο κ. Σαμαράς, περιορίστηκαν σε μία δήλωση. Ο κ. Παππάς κάλεσε την προανακριτική να διευρύνει το κατηγορητήριο και να καλέσει τον ίδιο και τον κ. Σαμαρά. Ο κόσμος βλέπει τη λάσπη στον ανεμιστήρα και τα πραγματικά του προβλήματα».

«Ελπίζω το άλλο ΣΚ να μην έχουμε νέες αποκαλύψεις. Αυτό που συμβαίνει είναι μια πολιτική δυσοσμία με παρενέργειες γενικότερες. Ανάλογη καταγγελία είχε κάνει και ο κ. Μαρινάκης, που είχε κάνει καταγγελία ότι ο κ. Παππάς του είχε ζητήσει μια χάρη εκ μέρους του πρωθυπουργού για να δώσει 20 εκατ. στον κ. Καλογρίτσα, και ο κ. Καλογρίτσας πήγε και τον βρήκε. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στη ΝΔ. Αν πάμε σε εκλογές θα υπάρξει παραγραφή. Αν θέλετε τον ΣΥΡΙΖΑ να τον έχετε ελεγχόμενο και απαξιωμένο, θα πάτε σε εκλογές και θα παραγραφούν όσα συμβαίνουν. Εμείς σας προειδοποιούμε ότι αν πάμε σε εκλογές θα παραγραφούν. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό», τόνισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος. «Κάποιοι με την ηθική έκαναν καριέρα. Εμείς που μείναμε στο 4 και 8% έχουμε σήμερα το ηθικό πλεονέκτημα να βάζουμε αυτά τα ζητήματα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Επιμένει προκλητικά για τις γεωτρήσεις ο Ερντογάν

«Οφείλουμε να είμαστε ψύχραιμοι, έτοιμοι και να έχουμε στρατηγική όπως και έχουμε. Η Ελλάδα είναι με τη νομιμότητα. Η χώρα μας και η κυβέρνηση οφείλει να είναι πανέτοιμη. Με σχέδιο και ψυχραιμία, προχωράμε. Είναι ένα σχέδιο εξωστρέφειας», ανέφερε ο κ. Μαρκόπουλος αναφορικά με την προκλητικότητα της Τουρκίας σε ό,τι αφορά στις γεωτρήσεις αλλά και το θέμα της Αγίας Σοφίας.

«Μου κάνει εντύπωση γιατί σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, η κυβέρνηση το απορρίπτει. Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος γιατί καταλαβαίνω ότι η ευρύτερη περιοχή μας είναι εύφλεκτη. Οι συμμαχίες μας πρέπει να ξαίνουν και να τελειώνουν στο διεθνές δίκαιο. Στην εξωτερική πολιτική ο εχθρός του εχθρού μου δεν είναι φίλος μου», σημείωσε σχετικά ο κ. Ζαχαριάδης.

«Το θέμα της Αγίας Σοφιάς δεν είναι θέμα Ελλάδας – Τουρκίας. Πιστεύω ότι στο τέλος ο Ερντογάν δεν θα λειτουργήσει με τον τρόπο που μιλάει. Το θέμα στη Λιβύη απέδειξε ότι η εξωτερική πολιτική δεν έχει συνέχεια. Παράλληλα αποδείχτηκε ότι η Ευρώπη δεν έχει ενιαία στάση. Πιστεύω ότι χρειάζεται το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για μία ευρύτερη χάραξη της πολιτικής ζωής της χώρας», είπε από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα