Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ελληνοουκρανού κροίσου – Το μοιραίο λάθος των δραστών και οι… περούκες

23:50 26/10/2020 - Πηγή: In.gr

Στην εξιχνίαση ληστείας που έγινε τον Οκτώβριο του 2019, έφτασε η αστυνομία, με τη σύλληψη 31χρονου αλλοδαπού, μέλους εγκληματικής ομάδας διωκόμενος με ένταλμα σύλληψης για ηθική αυτουργία και συνέργεια σε ληστεία από κοινού, τις πρώτες πρωινές ώρες της 6-10-2020 στη Σαρωνίδα

Συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση τυγχάνουν άλλοι τρεις (3) αλλοδαποί ηλικίας 55, 46 και 44 ετών διωκόμενοι επίσης με εντάλματα σύλληψης.

Κατόπιν πολύμηνης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, εξιχνιάστηκε ληστεία που διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 18-10-2019 σε οικία

71χρονου στα Νότια προάστια.

Μετά από έρευνα στην οικία του 31χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και τα χρηματικά ποσά των -84.780- ευρώ, -61.249- δολαρίων ΗΠΑ και -62.000- γρίβνα Ουκρανίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για την βίαιη ληστεία που είχε σημειωθεί στην βίλα Ελληνοουκρανού κροίσου τον Οκτώβριο του 2019 στην Βούλα, όπου οι δράστες αφού τον ξυλοκόπησαν άγρια του άρπαξαν κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά, πλάκες χρυσού, κοσμήματα και λίρες μεγάλης οικονομικής αξίας.

Μάλιστα, ο 68χρονος Ελληνοουκρανός επιχειρηματίας χρειάστηκε να νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο, καθώς είχε δεχτεί χτυπήματα στο πρόσωπο και το σώμα από μετρ του είδους, όπως αποκαλύφθηκε στην συνέχεια, καθώς ο ένας από τους δυο δράστες της ληστείας είναι επαγγελματίας μποξέρ στην Ουκρανία.

Έπειτα από μεθοδικές έρευνες που κράτησαν για περίπου ένα χρόνο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες στον έναν εκ των δραστών.

Σύμφωνα με το newsit.gr, πρόκειται για τον έναν από τους δυο ηθικούς αυτουργούς της ληστείας, ο οποίος έφτασε στην Ελλάδα πριν από περίπου δυο εβδομάδες, καθώς είχε φροντίσει μαζί με τον πατέρα του – ο έτερος ηθικός αυτουργός της ληστείας – να εξαφανιστούν στην πατρίδα τους.

Ωστόσο, ο 31χρονος δεν κατάφερε να αποφύγει το λάθος, καθώς ήρθε εκ νέου στην Ελλάδα, προκειμένου να δει την σύζυγο του και τα παιδιά του, που διαμένουν στην Σαρωνίδα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής δεν είχαν ξεχάσει την ληστεία, αλλά και το περιστατικό με τις… περούκες που ουσιαστικά είχε ανοίξει το δρόμο για την εξιχνιάσει.

Το σχέδιό τους

Έπειτα από ενδελεχείς παρακολουθήσεις της βίλας του 68χρονου κροίσου, αλλά και την παροχή πολύτιμων πληροφοριών από πατέρα και γιο, οι δυο ληστές έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους.

Το βράδυ που θα έμπαιναν στην βίλα του 68χρονου, ο συνταξιούχος αστυνομικός κάλεσε για φαγητό και διασκέδαση το φίλο του, εν προκειμένω τον κροίσο από την Ουκρανία.

Όταν επέστρεψε στο σπίτι του ο 68χρονος, ήρθε αντιμέτωπος με δυο θηριώδεις τύπους, οι οποίοι αμέσως τον χτύπησαν, τον έδεσαν σε μια καρέκλα και αφού τον βασάνισαν, τον ανάγκασαν να τους αποκαλύψει πού έχει κρυμμένα χρήματα και χρυσό.

Ήταν Οκτώβριος του 2019, όταν πια οι τέσσερις Ουκρανοί, με λεία πάνω από 1.000.000 ευρώ, έφυγαν από την Ελλάδα για την πατρίδα τους, προκειμένου να κρύψουν τα ίχνη τους.

Οι… περούκες που βοήθησαν

Ένα βράδυ του Απριλίου του 2019, περιπολία αστυνομικών της Ασφάλειας εντοπίζει μέσα σε ένα αυτοκίνητο σε περιοχή της Βούλας δυο άτομα, τα οποία εμφανώς φορούσαν… περούκες.

Το γεγονός αυτό έκανε εντύπωση στους Αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τους σταματήσουν και να πραγματοποιήσουν έλεγχο και προσαγωγή.

Οι δυο Ουκρανοί ήταν «καθαροί» και έτσι δεν κρατήθηκαν, πλην όμως και με το πρόσχημα της εξακρίβωσης στοιχείων οι αστυνομικοί τους πήραν αποτυπώματα.

Όταν πια πραγματοποιήθηκε η ληστεία στην βίλα του επιχειρηματία, οι αστυνομικοί ανέσυραν το φάκελο με τις… περούκες και διαπίστωσαν από τα δακτυλικά αποτυπώματα που βρήκαν στην βίλα, ότι ανήκουν τελικά στους δυο Ουκρανούς.

Από εκεί και έπειτα με συνδυαστικές έρευνες οι έμπειροι αστυνομικοί κατέληξαν στον συνταξιούχο Ουκρανό αστυνομικό και τον γιο του, ως ηθικούς αυτουργούς της ληστείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα