Έργα του Τακάσι Μουρακάμι στο Νοσοκομείο Παίδων στην Ουάσιγκτον

08:53 4/11/2020 - Πηγή: In.gr

Ο Τακάσι Μουρακάμι δημοσίευσε πρόσφατα στο Instagram φωτογραφίες των έργων τέχνης του που άλλαξαν την όψη ενός δωματίου στο Εθνικό Νοσοκομείο Παίδων στην Ουάσιγκτον, των ΗΠΑ.

Με τη δημιουργική του προσπάθεια, ο καλλιτέχνης στοχεύει να συμβάλει στην ευεξία και τη βελτιωμένη εμπειρία για ασθενείς και προσωπικό.

Με πρωτοβουλία της γκαλερί Gagosian και της οργάνωσης RxArt, που έχει αποστολή να παράσχει βοήθεια σε παιδιά, ώστε
να θεραπεύονται μέσω της δύναμης της τέχνης, τα εμβληματικά λουλούδια του Τακάσι Μουρακάμι και άλλοι χαρακτήρες διακοσμούν τους τοίχους, τις πόρτες και άλλους χώρους του δωματίου, συμπεριλαμβανομένου ενός αξονικού τομογράφου CT / PET.View this post on Instagram

My Flower works were installed to wrap a CT/PET scanner, and the wallpaper at the Children’s National Hospital in Washington, DC. Thank you to the RxArt team for the arrangements. @rxart @childrensnational and Special thanks @gagosian

A post shared by Takashi Murakami (@takashipom) on Oct 29, 2020 at 2:07pm PDT

Οι τομογραφίες CT μπορούν να ανιχνεύσουν προβλήματα οστών και αρθρώσεων, όπως σύνθετα κατάγματα οστών και όγκους.

Ο διάσημος ιαπωνέζος καλλιτέχνης δημιούργησε στον αξονικό τομογράφο ένα τοπίο με ουράνιο τόξο χαμογελαστά λουλούδια με φόντο γαλάζιο ουρανό, γεμάτο με άσπρα σύννεφα.

Το έργο του Τακάσι Μουρακάμι του οποίου σύμφωνα με το ΑΠΕ οι πίνακες, τα γλυπτά και οι ταινίες αντλούν έμπνευση από την anime ποπ κουλτούρα, την ιαπωνική ιστορία και τα ιαπωνικά έργα τέχνης, ταιριάζει απόλυτα στον χώρο του παιδιατρικού νοσοκομείου, ανέφερε η δρ. Ντόροθι Μπούλας επικεφαλής του τμήματος διαγνωστικής απεικόνισης και ακτινολογίας, σύμφωνα με το ad.

« Όταν τα παιδιά πρέπει να κάνουν αξονική τομογραφία, «η ομορφιά αυτού του πρότζεκτ της RxART τους παρέχει τη διαβεβαίωση ότι είναι σε καλά χέρια» πρόσθεσε.

Το Εθνικό Νοσοκομείο Παίδων θεωρείται ένα από τα δέκα κορυφαία παιδιατρικά νοσοκομεία των ΗΠΑ, σύμφωνα με την US News & World Report.

Πέρυσι, στο νοσοκομείο νοσηλεύτηκαν περισσότερα από 219.000 παιδιά από τις ΗΠΑ και ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τον ιστότοπο του.

Keywords
Τυχαία Θέματα