Έρχεται νέα διοργάνωση από την UEFA το 2021

23:12 2/12/2018 - Πηγή: In.gr

Και το όνομα αυτής; UEFA Europa League 2… Έτσι θα ονομάζεται η νέα διασυλλογική διοργάνωση που έχει στα σκαριά της η UEFA. Η εκτελεστική επιτροπή της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας συνεδρίασε στο Δουβλίνο και σύμφωνα με το Associated Press, πήρε την

απόφαση για τη διοργάνωση μιας τρίτης διοργάνωσης, πίσω από το Champions League και το Europa League, το οποίο θα λάβει την προσωρινή ονομασία, UEFA Europa League 2 και θα μπει στη ζωή και τις οθόνες μας τη σεζόν 2021-2022.

Το φορμάτ της εν λόγω διοργάνωσης θα περιλαμβάνει 32 ομάδες, χωρισμένες ανά τέσσερις σε 8 Ομίλους. Το θετικό είναι πως με την ύπαρξη της τρίτης διοργάνωσης, οι χώρες που εκπροσωπούνται σε ευρωπαϊκό θεσμό από 26 θα αυξηθούν σε 34, με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Η νέα διοργάνωση σημαίνει περισσότερα παιχνίδια για περισσότερες ομάδες από περισσότερες ομοσπονδίες».

Μετά τη φάση των Ομίλων θα έχουμε έναν… ενδιάμεσο γύρο όπου οι δεύτεροι των Ομίλων θα παίζουν με τους τρίτους των Ομίλων του Europa League. Στη συνέχεια θα έχουμε τη φάση των 16 με νοκ άουτ παιχνίδια και στη συνέχεια την αντίστοιχη των 8 και ούτω καθεξής.

Μιλάμε δηλαδή για ένα σύνολο 141 παιχνιδιών που θα διεξαχθεί σε ένα εύρος 15 αγωνιστικών εβδομάδων, με ημέρα διεξαγωγής την Πέμπτη και ώρες τις ίδιες με του Europa League, με επιπρόσθετη τη διεξαγωγή αναμετρήσεων στις 17:30, ενώ ο Τελικός θα διεξάγεται την ίδια εβδομάδα (Τετάρτη) με τους αντίστοιχους του Champions (Σάββατο) και του Europa League (Πέμπτη).

Keywords
Τυχαία Θέματα