Επίθεση στο Charlie Hebdo: Μέσα στα αίματα συνελήφθη ο δράστης – Σε κρίσιμη κατάσταση οι τραυματίες

15:10 25/9/2020 - Πηγή: In.gr

Δύο άτομα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την επίθεση που σημειώθηκε με μαχαίρι κοντά στα πρώην γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι, ενώ οι φερόμενοι ως δράστες συνελήφθησαν.

Τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας του Παρισιού ανακοίνωσαν ότι τα θύματα της επίθεσης είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ωστόσο η ζωή τους δεν κινδυνεύει. Σημείωσαν, δε, ότι κανείς άλλος δεν τραυματίστηκε.

Αν και αρχικά αστυνομικές πηγές έκαναν λόγο για έναν δράστη, ο οποίος σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας συνελήφθη,

γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως έχουν συλληφθεί δύο άτομα ως ύποπτοι.

Πηγή: AFP

Attaque à Paris: un suspect a été interpellé à proximité de la place de la Bastille pic.twitter.com/vv45wDuefX

— ⓃⒺⓌⓈ—ⒺⓃⒶ·۰•● (@News_Mena_) September 25, 2020

Συνελήφθη μετά την επίθεση

Σύμφωνα με τον Guardian, ένας εξ’ αυτών φορούσε ρούχα τα οποία ήταν μέσα στα αίματα, ενώ είχε στην κατοχή του ένα μεγάλο μαχαίρι.

Ο άνδρας, για την ταυτότητα και το προφίλ του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά άλλα στοιχεία, συνελήφθη λίγο μετά την επίθεση κοντά στην Place de la Bastille στο ανατολικό Παρίσι, ενώ ακολούθησε και σύλληψη δεύτερου υπόπτου στο 11ο διαμέρισμα.

Άγνωστα πάντως παραμένουν τα κίνητρά τους, ενώ την έρευνα ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Sécurisation du périmètre en cours à proximité de l'#attentat qui s'est déroulé près de #CharlieHebdo pic.twitter.com/zQENFKsMdA

— Valeurs actuelles ن (@Valeurs) September 25, 2020

Πολύ σοβαρό περιστατικό

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ έκανε λόγο για πολύ σοβαρό περιστατικό, επιβεβαιώνοντας τους τέσσερις τραυματίες.

«Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό, μια επίθεση με μαχαίρι συνέβη στο 11ο διαμέρισμα έξω από τα πρώην γραφεία του Charlie Hebdo. Υπάρχουν τέσσερις τραυματίες και είμαι υποχρεωμένος να μεταβώ στο κέντρο διαχείρισης κρίσεων για να παρακολουθήσω την εξέλιξη της κατάστασης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

EN DIRECT, attaque près des locaux de Charlie Hebdo, suivez nos dernières informations https://t.co/RoQ5oN1QhI

— BFMTV (@BFMTV) September 25, 2020

Χιλιάδες μαθητές παραμένουν στα σχολεία

Την ίδια ώρα, οι δημοτικές αρχές του Παρισιού ανακοίνωσαν ότι δόθηκε εντολή «χιλιάδες μαθητές» να παραμείνουν στα σχολεία τους για λόγους ασφαλείας σε πολλές συνοικίες στο κέντρο του Παρισιού μετά την επίθεση με μαχαίρι.

Πέντε σχολεία του διαμερίσματος στο οποίο έγινε η επίθεση και όλα τα σχολεία των γειτονικών διαμερισμάτων έκλεισαν τις πύλες τους. «Αυτό περιλαμβάνει χιλιάδες μαθητές, από τον βρεφονηπιακό σταθμό ως το λύκειο. Για ασφάλεια. Πρόκειται να κλείσουμε τις δημοτικές εγκαταστάσεις και τα γυμναστήρια» διευκρίνισε ο δήμαρχος των συνοικιών του κέντρου του Παρισιού, Αριέλ Βέιλ.

ATTAQUE À PARIS – Un nouveau bilan fait état de 4 blessés dont 2 graves. Une cellule de crise a été ouverte au ministère de l’Intérieur. La BRI a été déployée près des anciens locaux de Charlie Hebdo. Deux assaillants seraient en fuite (BFMTV). pic.twitter.com/KNQLuucTQ9

— Le Globe (@LeGlobe_info) September 25, 2020

Πώς έγινε η επίθεση

Οι δύο τραυματίες ήταν εργαζόμενοι σε εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών, δήλωσε ένας από τους συναδέλφους τους στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

«Δύο συνάδελφοι κάπνιζαν τσιγάρο έξω από το κτίριο, στο δρόμο. Άκουσα να φωνάζουν. Πήγα στο παράθυρο και είδα έναν από τους συναδέλφους μου, μέσα στο αίμα, να τους κυνηγά ένας άνδρας με μαχαίρι στο δρόμο» είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Η εταιρεία διαθέτει γραφεία στην οδό Rue Nicolas Appert, έναν παραλιακό δρόμο στη λεωφόρο Richard Lenoir, όπου βρίσκονται τα πρώην γραφεία του Charlie Hebdo.

Keywords
Τυχαία Θέματα