Επικοινωνία με πρώην : Γιατί είναι λογικό να μη νιώθει άνετα ο σύντροφός σου

22:31 23/10/2020 - Πηγή: In.gr

Είναι σημαντικό να καταλάβεις, ότι σε μια σχέση δεν υπάρχει μόνο ένας, αλλά τουλάχιστον δύο άνθρωποι (όταν μιλάμε στο πλαίσιο της μονογαμίας).

Ενοχλείται ο σύντροφός σου

Το να μιλάς ακόμη με τον πρώην σου και να βλέπεις ότι ο νυν σου νιώθει άσχημα, περίεργα, άβολα και άγχος, είναι μια πρώτη ανάγνωση στο τι πραγματικά συμβαίνει.

Μπορείς να του εξηγήσεις τους λόγους για τους οποίους μιλάς ακόμη με τον πρώην σύντροφό σου και μπορείς να δεις πώς θα το εκλάβει ο τωρινός σου.

Δικαιολογείται

Δε μιλάμε φυσικά να αντιδρά ακραία ή κακοποιητικά, εκεί χρειάζεται να κάνεις καταγγελία και

να είσαι ασφαλής. Αν όμως βλέπεις ότι δυσανασχετεί, οφείλεις σα σύντροφός του να μπεις και εσύ στη θέση του.

Γιατί δηλαδή υπάρχει λόγος να κρατάς επικοινωνία με τον άλλον; Έχετε μια επιχείρηση μαζί, σπίτια και οικόπεδα και μιλάτε για να βρείτε λύση;

Αν όχι, αν δηλαδή μιλάτε μόνο φιλικά και κάνετε παρέα, είναι πράγματι τόσο απαραίτητο να έχεις παρέα με τον συγκεκριμένο δηλαδή; Δεν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι για να κάνεις παρέα.

Δέξου την κριτική

Θα μπορούσε ο νυν σύντροφός σου να γυρίσει και να σου πει ότι όσο εσύ μιλάς με τον πρώην σου εκείνος δε νιώθει άνετα να είστε μαζί. Εσύ οφείλεις αυτό να το σεβαστείς.

Αν λοιπόν εσύ πρέπει να πάρεις μια απόφαση, με ποιον από τους δύο προτιμάς να έχεις επικοινωνία και πόσο μάλλον σχέση, καλό θα είναι να σκεφτείς πολύ πιο αναλυτικά την όλη κατάσταση.

Μια σχέση όπως προείπαμε, περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο άτομα. Οφείλεις συνεπώς να σκέφτεσαι και τι νιώθει ο άλλος, να έχεις την ενσυναίσθηση να κατανοήσεις ότι τα όποια συναισθήματα που εκφράζει είναι πραγματικά.

Κάποια πράγματα πρέπει να μένουν στο παρελθόν

Ναι οκ, μπορεί να βλέπετε ο ένας τον άλλον τελείως φιλικά, μπορεί να δείχνεις στον σύντροφό σου ότι δε συμβαίνει κάτι, όμως καλό θα ήταν αν χώρισες σχετικά πρόσφατα με εκείνον που μιλάς, να μην έχετε επικοινωνία.

Η σχέση σας ανήκει στο παρελθόν και εσύ έχεις μια καινούργια σχέση με κάποιον που σε υπολογίζει.

Κοίτα λοιπόν στο παρόν και στο μέλλον μαζί του και μη δίνεις τόση σημασία σε ένα πρώην, που σε τελική ανάλυση δεν ξέρεις αν όλο αυτό το κάνει επίτηδες για να σας χωρίσει!

Keywords
Τυχαία Θέματα