Εκκληση από Athens Review of Book να σταματήσει η δικαστική περιπέτεια με τον Ν. Κοτζιά

09:13 27/7/2019 - Πηγή: In.gr

Εκκληση απευθύνει το περιοδικό Athens Review of Book να σταματήσει το κυνηγητό που έχει εξαπολύσει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, και το οποίο έχει φτάσει μέχρι και σε κατασχέσεις λογαριασμός.

Η επί 4,5 και πλέον έτη δικαστική διαμάχη του περιοδικού με τον κ. Κοτζιά είχε απασχολήσει τους προηγούμενους μήνες και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος είχε εκφράσει την οργή του για το γεγονός.

Συγκεκριμένα είχε δηλώσει: «Ένα περιοδικό όπως το Athens Review

of Books, επίλεκτο μέλος της Δημοκρατίας των Γραμμάτων, η πολιτεία θα έπρεπε να το στηρίζει, όχι να το τρομοκρατεί και να το καταδιώκει με αναίσχυντη χρήση των μηχανισμών τού κράτους. … Η καταδίωξη της Athens Review of Books είναι ντροπή για την Ελληνική Δημοκρατία. Πρέπει εδώ και τώρα να τελειώσει.»

Και σε άλλη χρονική στιγμή: «Ακόμη ένα παράδειγμα κατάχρησης της εκτελεστικής εξουσίας, με παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και την ελευθερία του Τύπου! Εύγε σε όσους τους ξεμπροστιάζουν».

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι η έκφραση “γκαουλάιτερ του σταλινισμού” που χρησιμοποίησε το περιοδικό βλάπτει την τιμή και την υπόληψη του κ. Κοτζιά.

Το περιοδικό υποστηρίζει ότι «ο χαρακτηρισμός «γκαουλάιτερ του σταλινισμού» είναι αξιολογική κρίση και παρανομούσαν οι δικαστές ζητώντας αποδείξεις, όπως έχει επανειλημμένως αποφανθεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, του οποίου τις αποφάσεις οι συγκεκριμένοι δικαστές ανοικτά περιφρονούν. Παρ’ όλα αυτά, επειδή στηριζόταν σε ευρύτατη γεγονοτική βάση προσκομίσαμε πλήθος αποδεικτικών στοιχείων, τα οποία προκλητικά δεν θέλησαν να λάβουν υπόψη. Η απόφασή τους ήταν προειλημμένη, αφού προφανέστατα εκτελούσαν κυβερνητικό «συμβόλαιο».

Και το Athens Review of Books συνεχίζει λέγοντας ότι «η νέα ηγεσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης οφείλει να μας εξηγήσει ποιο έγκλημα διαπράξαμε και μας καταδιώκουν με τέτοια βαρβαρότητα επί 4,5 χρόνια. Οι εις βάρος μας τρομοκρατικές αποφάσεις στις «Δίκες της Αθήνας» είναι ειδεχθή εγκλήματα κατά της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.

Η νέα ηγεσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης θεωρούμε δικαιολογημένο ότι οφείλει οίκοθεν να τερματίσει άμεσα την παρανοϊκή καταδίωξή μας, να άρει τις δεσμεύσεις που μας επιβλήθηκαν, και για την αυτοκάθαρση αυτού του πυλώνα της Δημοκρατίας να ασκήσει διώξεις σε επιστρατευθέντες δικαστές που ιδιοτελώς διέπραξαν όλες αυτές τις πρωτοφανείς παρανομίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα