Δολοφονία Ρόδος : Νέα ερωτήματα για το λευκό βανάκι – Βίντεο ντοκουμέντο

17:24 13/12/2018 - Πηγή: In.gr

Η δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο μπορεί να έχει τους φερόμενους ως θύτες στη φυλακή, ωστόσο, κανείς ακόμη δε μπορεί να πει με σιγουριά τι ακριβώς συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα. Οσο οι νεαροί επιμένουν να ρίχνουν ο ένας στον άλλον την ευθύνη τόσο θα παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα.

Και οι συνεχείς ανατροπές θα θολώνουν τα νερά, μέχρις ότου διευκρινιστεί τελικά αν οι νεαροί είχαν στήσει παγίδα θανάτου στην Ελένη Τοπαλούδη, ποιος την σκότωσε και αν και οι δύο συμφώνησαν να την πετάξουν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών

Ερευνών άνδρες της οποίας είχαν μεταβεί στο νησί και είχαν συγκεντρώσει υλικό προς εργαστηριακό έλεγχο και από το σπίτι όπου βιάστηκε και κακοποιήθηκε η άτυχη φοιτήτρια και από το βαν με το οποίο μεταφέρθηκε στην ακτή, ο 19χρονος φέρεται να είναι εκείνος που κρατούσε το φονικό σίδερο, με το οποίο είχε καταφέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην Ελένη Τοπαλούδη το βράδυ του στυγερού εγκλήματος.

Πάνω στην συσκευή βρέθηκαν και δαχτυλικά του αποτυπώματα και ίχνη γενετικού υλικού του.

Αυτό φέρνει ανατροπή στην υπόθεση και σε όσα είχε πει στην ανακρίτρια ο 19χρονος στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση πριν από λίγες ημέρες.

Εκεί είχε ισχυριστεί ότι ο 21χρονος συγκατηγορούμενός του είχε πάρει το ηλεκτρικό σίδερο, ότι την είχε χτυπήσει δυο φορές στο κεφάλι την ώρα που εκείνος προσπάθησε να τον σπρώξει, να τον σταματήσει.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση δεν βρέθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα ή ίχνη DNA τετάρτου προσώπου, . ούτε στο σπίτι ούτε στο βαν με το οποίο μεταφέρθηκε στην ακτή η άτυχη κοπέλα, όπως είχε ακουστεί τα τελευταία 24ωρα και διερευνούσε η αστυνομία.

Από την άλλη, τα στοιχεία που έρχονται στο φως και τα ανέφερε ο δικηγόρος Αλ. Κούγιας, η 21χρονη φοιτήτρια παρέμενε στη θάλασσα για αρκετή ώρα πριν τελικά πνιγεί.

Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ο χρόνος που μεσολάβησε από τη στιγμή που η 21χρονη φοιτήτρια δέχτηκε τα θανατηφόρα χτυπήματα από τον 19χρονο αλλοδαπό και τον 21χρονο ημεδαπό μέχρι τον πνιγμό της είναι 8 ώρες.

Όπως σημείωσε ο κ. Κούγιας εφόσον ο θάνατος προήλθε από πνιγμό και όχι από τα χτυπήματα, οι κατηγορίες για φόνο βαρύνουν εκείνον ή εκείνους που την πέταξαν στη θάλασσα..

Σύμφωνα με τον συνήγορο της οικογένειας Τοπαλούδη, στη συγκεκριμένη υπόθεση συντελούνται δύο εγκλήματα, αυτό του βιασμού και αυτό της ανθρωποκτονίας.

Επιπλέον αποκάλυψε ότι υπήρξε απόπειρα στραγγαλισμού της Ελένης Τοπαλούδη, κατά την οποία η φοιτήτρια αντιστάθηκε και εν συνεχεία ο ένας την ακινητοποίησε κρατώντας της τα χέρια και ο άλλος της έδωσε τα φονικά χτυπήματα με το σίδερο.

Σοβαρά ερωτήματα για το βανάκι

Όμως, η έρευνα φέρνει κι άλλα ερωτήματα για την υπόθεση.

Στον ΣΚΑΪ προβλήθηκε βίντεο με το λευκό βανάκι που χρησιμοποίησαν οι δράστες τη νύχτα της δολοφονίας. Πρόκειται για το λευκό βανάκι που ανήκει στον πατέρα του 21χρονου Ελληνα.

Από το βίντεο φαίνεται πως στην καρότσα που έχει το βανάκι υπάρχει μία άσπρη τάβλα που την καλύπτει, η οποία όμως βγαίνει. Από τις εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το βράδυ που έγινε το έγκλημα στη Ρόδο η καρότσα ήταν σκεπασμένη.

Ωστόσο στις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη είπαν πως μετέβησαν στο αρχικό ραντεβού με την 21χρονη με το λευκό βανάκι με τον 19χρονο Αλβανό να οδηγεί και τον 21χρονο Ροδίτη να κάθεται στην καρότσα.
Εδώ όμως προκύπτουν τα νέα ερωτήματα, καθώς η διαδρομή από την πόλη της Ρόδου έως την εξοχική κατοικία στους Πεύκους είναι περίπου 50 χλμ. Και εφόσον υπήρχε η τάβλα πώς είναι δυνατόν ο ένας από τους δύο να έκανε όλη αυτή την απόσταση ανεβασμένος εκεί;
Επιπλέον τη νύχτα της δολοφονίας, κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει το βανάκι χωρίς να διακρίνεται άτομο στην καρότσα του και πλέον προκύπτει το ερώτημα αν η άτυχη Ελένη δεν γνώριζε πως στο σπίτι θα περίμενε ο δεύτερος δράστης.

Keywords
Τυχαία Θέματα