Χρ. Στάικος στο One Channel: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει από την αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο

19:40 1/12/2019 - Πηγή: In.gr

«Eμείς διαμορφώνουμε το νέο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα σύγχρονο, οικολογικό, προοδευτικό κόμμα της εποχής μας. Πολύς κόσμος μας ψήφισε τα τελευταία χρόνια. Κάποιοι μετακινήθηκαν, ήρθαν προς εμάς. Δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Όλοι θέλουμε το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει ο Χρήστος Στάικος σχετικά με τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και το ενδεχόμενο «πασοκοποίησής» του.

Μιλώντας στην εκπομπή One Direct Weekend,

το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «εκφράζουμε ένα χώρο από την αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο. Εμείς θέλουμε να οικοδομήσουμε τη νέα αριστερά».

Σχετικά με τον i-syriza υποστηρίζει πως «έχει κάνει βήματα. Είναι κάτι πρωτοποριακό. Είναι ένα εργαλείο για να βοηθήσει στην προσπάθεια που κάνουμε για να οικοδομήσουμε ένα κόμμα μαζικό-ανοιχτό». Όσον αφορά τη συμμετοχή του κ. Γκλέτσου στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, ο οποίος ήταν κάθετα αντίθετος στη Συμφωνία των Πρεσπών, λέει πως «ήταν εμβληματική πολιτική η Συμφωνία των Πρεσπών. Όποιος θέλει να έρθει σε αυτή την πορεία, να έρθει μαζί. Δε γίνεται να συμφωνούμε 100% μεταξύ μας». Για την τουρκική προκλητικότητα, αφού διαπιστώνει την κλιμάκωσή τη υπογραμμίζει την ανάγκη να «μας ενημερώσει η ΝΔ για τις ενέργειές της και για το πώς σκοπεύει να κινηθεί».

Προσθέτει μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε μια «πολυδιάστατη ενεργητική εξωτερική πολιτική» όπως «η Συμφωνία των Πρεσπών, οι τριμερείς σύνοδοι αλλά ». Για το προσφυγικό-μεταναστευτικό τονίζει πως «η ΝΔ είναι όμηρος της προεκλογικής της ρητορικής, η οποία περιείχε υποκρισία και απάτη. Έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Όταν είδε ότι είναι γεωστρατηγικό ζήτημα πολυδιάστατο, άρχισε να λέει ότι είναι δύσκολο». Συμπλήρωσε δε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δε σκοπεύει να σπεκουλάρει σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, «αντίθετα με όσα έκανε η ΝΔ».

Πηγή: onetv.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα