Χονγκ Κονγκ: Οκτώ ελαφρά τραυματίες από εκτροχιασμό συρμού του μετρό

08:57 17/9/2019 - Πηγή: In.gr

Συρμός του μετρό εκτροχιάστηκε σήμερα το πρωί σε ώρα αιχμής στο Χονγκ Κονγκ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ άνθρωποι και να προκληθούν σημαντικά προβλήματα στο δίκτυο, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Σύμφωνα με εναέριες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το σημείο του ατυχήματος, τρία βαγόνια βγήκαν από τις ράγες στον σταθμό Χουνγκ Χομ, που βρίσκεται στη χερσόνησο Κοουλούν, σημαντικό σιδηροδρομικό

κόμβο που ενώνει το Χονγκ Κονγκ με την ηπειρωτική Κίνα.

More photos of the train accident pic.twitter.com/VnpyctebLw

— Be the Light of the World (@lam_chau_bar) September 17, 2019

Οι επιβάτες αναγκάστηκαν να βγουν από τα βαγόνια από μία σπασμένη πόρτα και να διασχίσουν τις ράγες της Ανατολικής Γραμμής για να βρεθούν σε ασφαλές σημείο. Περίπου 500 επιβάτες χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τον συρμό, ενώ οκτώ υπέστησαν ελαφρά τραύματα, σύμφωνα με τις αρχές.

Η κυκλοφορία των τραίνων διακόπηκε μεταξύ του Χουνγκ Χομ και του επόμενου σταθμού της γραμμής αυτής, η οποία φτάνει ως τα σύνορα με την ηπειρωτική Κίνα, ενώ η κυκλοφορία σε όλο το δίκτυο πραγματοποιούνταν με πολύ βραδύτερους ρυθμούς, ανακοίνωσε η MTR Corporation, η εταιρεία που διαχειρίζεται το δίκτυο μετρό του Χονγκ Κονγκ.

#breaking: pictures circulating online showing train derailment near Hung Hom station. MTR confirmed the train derailed when it headed towards MongKok East. Services between HungHom & MK East are now suspended. More to follow on @SCMPNews pic.twitter.com/D13m0BHtq5

— Jeffie Lam (@jeffielam) September 17, 2019

Προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα αίτια του εκτροχιασμού, ένα ατύχημα που συμβαίνει πολύ σπάνια στο δίκτυο του μετρό του Χονγκ Κονγκ, ιδιαίτερα γνωστού για την εύρυθμη λειτουργία του.

Ωστόσο δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το περιστατικό συνδέεται με την πολιτική κρίση που συγκλονίζει την πρώην βρετανική αποικία εδώ και τρεις μήνες.

Το δίκτυο του μετρό έχει γίνει επανειλημμένα στόχος των διαδηλωτών, αφού οι ακτιβιστές εξοργίστηκαν όταν η MTR αποφάσισε να κλείσει σταθμούς προκειμένου να εμποδίσει τις συγκεντρώσεις διαδηλωτών.

Τον Μάρτιο ένας συρμός του μετρό είχε εκτροχιαστεί και είχε πέσει πάνω σε άλλο τραίνο στη διάρκεια δοκιμών για ένα νέο σύστημα σηματοδότησης. Οι δύο οδηγοί είχαν τραυματιστεί ελαφρά, όμως στους συρμούς δεν υπήρχαν επιβάτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα