CHIPITA: Αύξηση πωλήσεων κατά 11,2% και ενισχυμένο EBITDA κατά 10% το 2019
Τη θετική της πορεία συνέχισε για μία ακόμα χρονιά η CHIPITA, καταγράφοντας αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών κατά 11,2% φτάνοντας τα 567,4 εκατ. ευρώ έναντι 510,2 εκατ. ευρώ το 2018.
Το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε κατά 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, φτάνοντας τα 83,3 εκατ. ευρώ.
Τα κέρδη προ φόρων άγγιξαν τα 72,4 εκατ. ευρώ και εξαιρουμένων των μη επαναλαμβανόμενων συναλλαγών, διαμορφώθηκαν στα 42,8 εκατ. ευρώ έναντι των 27,4 εκατ. ευρώ το 2018.
Παράλληλα, σημαντικά ενισχύθηκαν κατά 60,5 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαιά της, τα οποία από 459,2 εκατ. ευρώ το 2018, έφτασαν τα 519,7 εκατ. ευρώ το 2019.
Η επιτυχημένη προώθηση των ήδη καθιερωμένων αλλά και των νέων προϊόντων, σε συνδυασμό με την ενισχυμένη παρουσία της στις υπάρχουσες αλλά και νέες αγορές, βρίσκονται πίσω από αυτά τα θετικά αποτελέσματα.
Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία αλλά και χώρες από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, παρουσίασαν και φέτος σημαντική αύξηση πωλήσεων. Χαρακτηριστικό είναι ότι η εταιρεία διπλασίασε σε μέγεθος και παραγωγή το εργοστάσιό της στην Πολωνία, προκειμένου να καλύψει την αυξημένη ζήτηση των ευρύτερων αγορών, ενώ ολοκλήρωσε και την κατασκευή του νέου εργοστασίου στο Μεξικό, ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία της στην αγορά της Κεντρικής Αμερικής.
Η εταιρεία θα προχωρήσει, όπως είχε προγραμματίσει, στην εφαρμογή του επενδυτικού πλάνου την επόμενη τετραετία, προκειμένου να υλοποιήσει το μεσοπρόθεσμο πλάνο ανάπτυξής της στις διεθνείς αγορές. Αυτό, θα προσφέρει στην CHIPITA τη δυνατότητα να συνεχίσει να υποστηρίζει την ανοδική τάση των πωλήσεών της, με λανσάρισμα νέων προϊόντων, δημιουργία νέων παραγωγικών μονάδων αλλά και περαιτέρω διείσδυση σε αγορές όπως αυτή των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, συνεχίζεται η επένδυση του νέου εργοστασίου στη Σλοβακία, που αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις αρχές του 2021.
Για την CHIPITA, αποτελεί καθήκον η εφαρμογή αρχών εταιρικής διακυβέρνησης και περιβαλλοντικά υπεύθυνης στάσης. Γι’ αυτό εφαρμόζει ολοκληρωμένα προγράμματα και δράσεις με στόχο τη στήριξη της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης των περιοχών όπου δραστηριοποιείται.
Το πρώτο τρίμηνο του 2020, η εταιρεία συνέχισε τη θετική της πορεία με αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ωστόσο, ότι οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας δημιουργούν προκλήσεις για την παγκόσμια και εθνική οικονομία.
Η διοίκηση της εταιρείας έθεσε, από την πρώτη στιγμή, ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία των ανθρώπων της και ανέλαβε το μερίδιο της ευθύνης που όφειλε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται με σεβασμό και υπευθυνότητα, προχώρησε σε δωρεά ύψους 500 χιλ. ευρώ προς το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και το ΕΚΑΒ.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αλεξανδρούπολη- Covid 19: Πέντε νέες εισαγωγές στο Νοσοκομείο Αναφοράς
- ΕΟΠΥΥ: Είσοδος στα φαρμακεία με… ηλεκτρονικό εισιτήριο- Τι αλλάζει
- Μαριλένα Παναγιωτοπούλου: Είμαι πολύ υπέρ του one night stand γιατί….
- Κορωνοϊός: Τρεις φορές περισσότερα αντισώματα από αυτούς που αναρρώνουν δημιουργεί το εμβόλιο Pfizer-BioNTech
- Αυξημένο ουρικό οξύ: Ποια νόσο κρύβει και πώς αντιμετωπίζεται
- Στο εξοχικό του στο Πήλιο παρά την απαγόρευση ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον (pics+vid)
- Ξενοδόχοι Θράκης: «Ταφόπλακα» για τον οδικό τουρισμό η απαγόρευση διέλευσης Βουλγάρων
- Αγιά Σοφιά: Nίπτει τας χείρας το Δικαστήριο - Στον Ερντογάν η απόφαση
- Κάτια Ζυγούλη: Άλλαξα τρεις γυναίκες ψυχολόγους και έχω καταλήξει σε έναν άνδρα
- Θρήνος στη Θεσσαλία για το χαμό 32χρονου μουσικού σε τροχαίο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις In.gr
- Ορκίστηκε επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας η Μπέτυ Μπαζιάνα
- Τελείωσε η συνεδρίαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την Αγία Σοφία – Η απόφαση στον Ερντογάν
- Στεφανής: Αναμενόμενη η απόφαση για την Αγία Σοφία
- Πανελλαδικές 2020: Αυτά είναι τα θέματα στο Ελεύθερο Σχέδιο
- «Η μάσκα έχει γίνει ασορτί με το πιγούνι» – Καμπανάκι από Έλληνα λοιμωξιολόγο
- Άρης : Ξεκαθαρίζει για την κατάσταση της υγείας του Ντουάρτε
- Κοροναϊός: Σε νέο lockdown από 5 Ιουλίου το Καζακστάν
- Στον αέρα το «Snyder Cut of Justice League» – Κατά του Ουίντον και ο Ρέι Φίσερ
- Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων: Σπαράζω από τη φυγή νέων ανθρώπων για άλλα μέρη
- Παναθηναϊκός : Αποχαιρετούν με δείπνο οι Δώνης, Ινσούα και Γιόχανσον
- Τελευταία Νέα In.gr
- CHIPITA: Αύξηση πωλήσεων κατά 11,2% και ενισχυμένο EBITDA κατά 10% το 2019
- «Η μάσκα έχει γίνει ασορτί με το πιγούνι» – Καμπανάκι από Έλληνα λοιμωξιολόγο
- Αιθιοπία: Πάνω από 80 νεκροί σε διαδηλώσεις για τη δολοφονία ακτιβιστή καλλιτέχνη
- Με άνοδο άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών
- Κεντροαριστερά : Ένα μονομερές φλερτ που έληξε άδοξα
- Παναθηναϊκός : Αποχαιρετούν με δείπνο οι Δώνης, Ινσούα και Γιόχανσον
- Στεφανής: Αναμενόμενη η απόφαση για την Αγία Σοφία
- «Φρένο» της Κίνας στη μετανάστευση κατοίκων του Χονγκ Κονγκ στη Βρετανία
- Κοροναϊός: Σε νέο lockdown από 5 Ιουλίου το Καζακστάν
- Πανελλαδικές 2020: Αυτά είναι τα θέματα στο Ελεύθερο Σχέδιο
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τουρκία: Τώρα και ειδικές μάσκες για νύφες
- P&G - ΑΒ Βασιλόπουλος: Καθαρότερες ελληνικές θάλασσες & ακτές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο
- Κορονοϊός: Κοινά μέτρα αξιολόγησης της έκβασης της νόσου COVID-19 προτείνει ο ΠΟΥ
- Τουρκία σε Πομπέο: Η Αγιά Σοφιά είναι ιδιοκτησία μας! Ξεπερνάς τα όρια, μην ανακατεύεσαι
- Άρης: Ξεκαθαρίζει για την κατάσταση της υγείας του Ντουάρτε
- Ξεκινούν οι ακροάσεις για σπουδαστές στη σχολή «Ακαδημία Τεχνών Εκατό»
- Νότια Κορέα: Αυτοκτόνησε 22χρονη πρωταθλήτρια του τριάθλου
- Θεσσαλονίκη: Δεσπόζει στο λιμάνι η ερυθρόλευκη θαλαμηγός του μεγιστάνα! Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της (Φωτό)
- 27 θέσεις στις Τουριστικές Επιχειρήσεις Τορώνης Δημοτική Α.Ε.
- Νέα κρούσματα κορονοϊου στην Ελλάδα, 31χρονος μπήκε στο νοσοκομείο