Ο χιονιάς σαρώνει τις ΗΠΑ

18:57 4/3/2019 - Πηγή: In.gr

Σε κλοιό χιονιά βρίσκονται οι βορειανατολικές ΗΠΑ ενώ τη Δευτέρα σημειώθηκε στη Νέα Υόρκη η σφοδρότερη χιονοθύελλα του χειμώνα.

Στα βορειανατολικά των ΗΠΑ οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν σαν αποτέλεσμα να ματαιώνονται αεροπορικά και σιδηροδρομικά δρομολόγια, με αποτέλεσμα υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις από τους πολίτες.

Η βαρυχειμωνιά επεκτείνεται από Μέριλαντ έως το Μέιν

με το ύψος του χιονιού να έχει φθάσει τα 38 εκατοστά κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Βοστόνη και τα 13 εκατοστά στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης, δήλωσε ο μετεωρολόγος Μαρκ Τσέναρντ της Αμερικανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με το ΑΠΕΜΠΕ.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο να διατάξει το κλείσιμο των δημόσιων σχολείων και την εταιρεία διαχείρισης των μέσων μαζικής μεταφοράς του Νιου Τζέρσεϊ να αναστείλει δεκάδες δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν, οι περισσότερες στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λόγκαν της Βοστόνης και στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.com. Κυβερνητικές υπηρεσίες και βιβλιοθήκες δεν λειτουργούν στη Βοστόνη, ενώ σύμφωνα με το ΑΠΕΜΠΕ στο Νιου Τζέρσεϊ, ο κυβερνήτης Φιλ Μέρφι κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενόψει της χιονοθύελλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα