Χαρίτσης στο MEGA: Ανάγκη ενιαίας εθνικής στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία

12:32 29/5/2020 - Πηγή: In.gr

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης του κοροναϊού, ενώ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει κοινή αντιμετώπιση των πολιτικών δυνάμεων -υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας- απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας.

Ο κ. Χαρίτσης μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag» τόνισε ότι η χώρα έχει μπροστά της μια πρωτοφανή κρίση που θα συνοδευτεί από μια μεγάλη ύφεση, χαρακτηρίζοντας παράλληλα αποσπασματικά τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση.

«Μετά τις ανακοινώσεις της Κομισιόν, δεν

υπάρχει καμία δικαιολογία για την κυβέρνηση να μην στηρίζει όσους επλήγησαν από την υγειονομική κρίση» πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης.

Για τις τουρκικές προκλήσεις ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανάγκη υιοθέτησης ενιαίας εθνικής στρατηγικής, υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι πρέπει να καταστεί σαφής η υπερπάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας απέναντι στην Τουρκία.

Αναφορικά με τη δημοσκόπηση του MEGA, όπου αποτυπώνεται η διαφορά σχεδόν 20 μονάδων μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας και πως αποτυπώνεται μια αποδοχή της κυβέρνησης λόγω της επιτυχίας στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. «Εδώ συμβαίνει αυτό σε χώρες που τα αποτελέσματα της κρίσης ήταν πολύ χειρότερα, όπως η Βρετανία» πρόσθεσε.

«Φαίνεται ότι η οικονομία κερδίζει τον κοροναϊό, ωστόσο αποτυπώνεται μια ανησυχία για το αύριο. Εκεί που δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις η κυβέρνηση» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα