Μπερλίνες, πούρα και επενδύσεις για τον πρίγκηπα Κάρολο στην Κούβα (εικόνες)

00:42 27/3/2019 - Πηγή: In.gr

Ο πρίγκιπας Κάρολος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Καμίλα, οδήγησε (φωτό κάτω) μια MG cabrio του 1953 στο πάρκο Τζον Λένον της Αβάνας πριν μεταβεί σε θερμοηλιακό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής την τρίτη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Κούβα.

Το μπαρ Yellow Submarin

Στο πάρκο αυτό όπου υπάρχει το άγαλμα του τραγουδιστή των Μπιτλς, κοντά στο μπαρ Yellow Submarin, που είναι αφιερωμένο στο βρετανικό

συγκρότημα, ο πρίγκιπας απόλαυσε πούρο που του πρόσφεραν και συνάντησε πολλούς ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Τα αυτοκίνητα αντίκες και οι παλιές μοτοσικλέτες δίνουν χαρακτηριστικό χρώμα στην Αβάνα.

(φωτό Reuters)

Φορώντας ανοιχτόχρωμο κοστούμι και γυαλιά ηλίου, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου και η σύζυγός του, η δούκισσα της Κορνουάλης, που κρατούσε ομπρέλα (φωτό κάτω) για να προστατεύεται από το ήλιο, συνάντησαν πολλούς Κουβανούς και εκπροσώπους της βρετανικής κοινότητας που πήγαν να τους χαιρετήσουν.

Η πρώτη επίσημη επίσκεψη

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη μέλους της βασιλικής βρετανικής οικογένειας στο νησί και πραγματοποιείται την ώρα που η Κούβα αντιμετωπίζει σκληρότερες αμερικανικές κυρώσεις και διψά για ξένες επενδύσεις.

(φωτό Reuters)

Η Βρετανία, επίσης, θέλει να αυξήσει την επιρροή της στην Κούβα με την οποία το διμερές εμπόριο κατέγραψε πτώση από 168,3 εκατομμύρια δολάρια το 2013 σε 63,6 εκατομμύρια το 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

(φωτό Reuters)

Η ΕΕ έγινε ο πρώτος εμπορικός εταίρος της Κούβας και το Λονδίνο, ακόμη και μεσούσης της κρίσης του Brexit, θέλει να επωφεληθεί από τη δυναμική αυτή, κυρίως σε δύο τομείς: στον τουρισμό – σχεδόν 200.000 Βρετανοί επισκέπτονται το νησί – και την ενέργεια.

(φωτό Reuters)

Θερμοηλιακός σταθμός

Ο πρίγκιπας Κάρολος, ένθερμος υποστηρικτής της προστασίας του περιβάλλοντος, μετείχε την Τρίτη στην τελετή τοποθέτησης του θεμέλιου λίθου θερμοηλιακού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής, ο οποίος χρηματοδοτείται κυρίως με βρετανικά κεφάλαια, θα τεθεί σε λειτουργία τον Δεκέμβριο και θα είναι ο μεγαλύτερος στην Καραϊβική.

(φωτό Reuters)

Το ζεύγος θα αναχωρήσει σήμερα Τετάρτη το απόγευμα για τα νησιά Καϊμάν, που αποτελούν βρετανικό έδαφος.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα