Αριθμοί – σοκ για τη Μόσχα: Στις 300.000 φτάνουν τα κρούσματα κοροναϊού

20:30 7/5/2020 - Πηγή: In.gr

Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων κοροναϊού στη Μόσχα είναι περίπου 300.000, δήλωσε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας, Σεργκέι Σομπιάνιν, ο οποίος παρέτεινε την καραντίνα έως τις 31 Μαΐου.

Το 2-2,5% του πληθυσμού της Μόσχας έχει μολυνθεί από τον κοροναϊό, είπε ο Σομπιάνιν. Τα 300.000 κρούσματα για τα οποία μίλησε είναι πάνω από τρεις φορές μεγαλύτερος από τα επίσημα στοιχεία (92.676 κρούσματα.

«Το ότι διαπιστώσαμε ότι είναι τόσο πολλοί αυτοί που έχουν νοσήσει δεν είναι μείον, αλλά κάτι πολύ θετικό.

Είναι προφανές ότι στην πραγματικότητα οι ασθενείς με κοροναϊό είναι ακόμη περισσότεροι. Σύμφωνα με τις συγκριτικές μελέτες, έχει μολυνθεί το 2-2,5% του πληθυσμού της Μόσχας, ποσοστό που σε απόλυτους αριθμούς σημαίνει ότι είναι περίπου 300.000», είπε ο Σομπιάνιν και δήλωσε ότι σε μια εβδομάδα διπλασιάστηκε ο αριθμός των τεστ σε 40.000.

Ακόμη, ανέφερε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν αυξήθηκε ο αριθμός των ασθενών που διακομίζονται σε νοσοκομεία αλλά αντιθέτως πήραν εξιτήριο περισσότεροι από αυτούς που εισήχθησαν.

Παράταση στην καραντίνα

Την Πέμπτη ανακοινώθηκε η καραντίνα στη Μόσχα παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαΐου.

Στη ρωσική πρωτεύουσα έχουν κλείσει επιχειρήσεις, σχολεία, χώροι πολιτισμού και αθλητισμού, ενώ οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι μόνο αν είναι αναγκαίο για ιατρικούς λόγους, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, για να πάνε στην εργασία τους ή για να βγάλουν βόλτα το κατοικίδιό τους σε απόσταση έως 100 μέτρα από το σπίτι τους.

Πάντως, στις 12 Μαΐου θα επιτραπεί σε βιομηχανίες και κατασκευαστικές εταιρείες να λειτουργήσουν ξανά. Όμως, ο Σομπιάνιν τόνισε ότι είναι ακόμη νωρίς για να ανοίξουν εστιατόρια, θέατρα και αθλητικοί χώροι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα