Ares Design S1 Project Spyder: Ανοιχτή πρόσκληση
Η ιταλική φίρμα που μεταξύ άλλων υπήρξε υπεύθυνη για την αναβίωση της De Tomaso Pantera, αποκαλύπτει μια ανοιχτή εκδοχή του supercar S1 με ομολογουμένως θεαματικά αποτελέσματα.
Όπως και το Ares S1 Project το οποίο αποτέλεσε το αυτοκίνητο με το οποίο συστήθηκε η ιταλική φίρμα, η έκδοση Barchetta θα περιοριστεί σε μόλις 24 μονάδες παραγωγής, προτάσσοντας μια ιδιαίτερα εξεζητημένη αντίληψη στο σύνολο των προδιαγραφών της.
Πριν υπεισέλθουμε σε αυτές θα άξιζε να σημειωθεί ότι παρόλο που η Ares δεν έχει δώσει τιμή εκκίνησης άφησε να εννοηθεί ότι η Spyder θα ξεκινά από τα 650.000 ευρώ, δηλαδή περίπου 150.000 επιπλέον σε σχέση με την coupe έκδοση.
Για το διόλου ευκαταφρόνητο αυτό τίμημα, οι 24 ιδιοκτήτες της θα έχουν στη διάθεσή τους ένα αυτοκίνητο χωρίς οροφή μιας και η Ares Design προτίμησε να την αφαιρέσει εντελώς μαζί με το παρμπρίζ, μετατρέποντας το S1 σε speedster που παρ΄όλα αυτά διατηρεί ανέπαφα στην πλειονότητά τους τα υπόλοιπα στοιχεία της σχεδίασής του.
Ωστόσο, προκειμένου να διαφυλάξουν ένα μέρος της άνεσης των επιβατών, οι σχεδιαστές δημιούργησαν στο μπροστινό τμήμα δύο ανεμοθώρακες που συνδυαστικά και με τα βαθιά τοποθετημένα καθίσματα υπόσχονται να διοχετεύουν την ροή αέρα πάνω από τον θάλαμο με κατεύθυνση τις εισαγωγές αέρα στο πίσω τμήμα.
Το εσωτερικό ακολουθεί μια πολυτελή λογική όντας επενδεδυμένο με δέρμα Nappa/Alcantara και ρομβοειδή μοτίβα ενώ παρά την ρετρό αισθητική ενός speedster διαθέτει την απαραίτητη ψηφιακή τεχνολογία που μεταφράζεται στην παρουσία ενός ψηφιακού πίνακα οργάνων, ένα ομολογουμένως λεπτεπίλεπτο infotainment στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας, συν μια επιπλέον οθόνη μπροστά από το κάθισμα του συνοδηγού η οποία εμφανίζει ενδείξεις όπως η ταχύτητα αλλά και στοιχεία από το σύστημα πλοήγησης.
Όπως και η coupe έκδοση, το S1 Project Spyder βασίζεται στις τεχνολογικές διατυπώσεις της Corvette από όπου δανείζεται το πλαίσιο και τα μηχανικά μέρη. Στην αθέατη πλευρά του παρεπιδημεί ο ατμοσφαιρικός V8 των 6,2 λίτρων που εφοδιάζει και αμερικανικό muscle car και ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση αποδίδει 715 ίππους.
Η ισχύς μεταδίδεται αποκλειστικά στον πίσω άξονα με την συνδρομή ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων, συνδυασμός ο οποίος σύμφωνα με την Ares εξασφαλίζει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,7 δευτερόλεπτα όπως ακριβώς ισχύει και για την coupe έκδοση.
Τις προδιαγραφές του συνόλου συμπληρώνει η παρουσία ανάρτησης με διπλά ψαλίδια με βραχίονες από σφυρήλατο χάλυβα και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των εξωτερικών επιφανειών του Ares S1 κατασκευάζεται από ανθρακόνημα.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κορονοϊός: Νέο στέλεχος εξαπλώνεται στην Ευρώπη
- Σε Αττική και Θεσσαλονίκη τα περισσότερα νέα κρούσματα - Πού εντοπίστηκαν τα υπόλοιπα
- Lockdown στην Θεσσαλονίκη: 1955 τα ενεργά κρούσματα - Τα νέα μέτρα
- Χαρδαλιάς:Οι 9 περιοχές που περνούν στο «πορτοκαλί» - Πότε ξεκινούν τα lockdown
- Ο τραγουδιστής Γρηγόρης Πετράκος και η έρευνά του για τον κορονοϊό
- Ανακοινώθηκαν 1211 νέα κρούσματα
- Συγκλονιστική μαρτυρία από Έλληνα ιερέα για τη σφαγή στη Νίκαια
- Χαρδαλιάς: Οριστικό! Lockdown την Παρασκευή σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη – Ακόμα 9 περιοχές γίνονται «πορτοκαλί»
- Πόρτο Ράφτη: Έκλεψαν 200.000 ευρώ από εξοχικό ηλικιωμένης - Τα φύλαγε σε τενεκέδες
- Κουρλαμπάς: Αποκάλυψε αν πέθανε ο «Κλεομένης» ή επιστρέφει στις «Άγριες Μέλισσες» (video)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις In.gr
- Χαρδαλιάς : Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη
- Κοροναϊός : Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 1η Νοεμβρίου
- Ολυμπιακός: Μόνο καλύτερος μπορεί να γίνει…
- Κοροναϊός : Ενθαρρυντικά νέα για θεραπεία στη μάχη κατά του ιού
- Αποκλειστικό MEGA: Βίντεο – ντοκουμέντο από την τραγωδία με τα δύο παιδιά στη Ρόδο
- Σκίτσο του Latuff με τον Ερντογάν και το Charlie Hebdo να ταΐζουν το φίδι του εξτρεμισμού
- Βρετανία : Εκτός Εργατικού Κόμματος ο Τζέρεμι Κόρμπιν
- Ερντογάν : Η αμαρτωλή Ευρώπη προσπαθεί να μας υποδουλώσει- «Ορκίζομαι στους προγόνους μου…»
- Αυστρία: Προ των πυλών lockdown – 4.500 νέες μολύνσεις
- Χρηματιστήριο Αθηνών : Κατέρρευσε σε χαμηλά εξαμήνου με πτώση 5%
- Τελευταία Νέα In.gr
- Ares Design S1 Project Spyder: Ανοιχτή πρόσκληση
- Ουαλία : Η κέλτικη βάση της Μεγάλης Βρετανίας
- Ερντογάν : Η αμαρτωλή Ευρώπη προσπαθεί να μας υποδουλώσει- «Ορκίζομαι στους προγόνους μου…»
- Γροιλανδία : Γνωρίστε μία από τις πιο παγωμένες περιοχές του πλανήτη
- Λέστερ : Η εντεκάδα κόντρα στην ΑΕΚ
- Επίθεση στη Νίκαια: Από την Λαμπεντούζα έφτασε στη Γαλλία ο 21χρονος δράστης
- Νέα μέτρα στα δικαστήρια που βρίσκονται στις «κόκκινες» περιοχές
- Η κομητεία της Αριζόνα που θα μπορούσε να αποφασίσει το μέλλον του Τραμπ – και της Αμερικής
- Οι κυριότερες ειδήσεις στις 19:00
- Οι «11» του Καρέρα κόντρα στη Λέστερ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ναγκόρνο Καραμπάχ: "Το πολύ" 5 χλμ από τη πόλη Σούσα οι αζερικές δυνάμεις
- Βέμπερ: «Δεν πάει άλλο. Οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία»
- Δένδιας στα κόμματα: Το ιδιαίτερο βάρος της δήλωσης Λαβρόφ για τα 12 ναυτικά μίλια
- Οδυσσέας Σταμούλης: Ήμουν αιώνιος φοιτητής, πήρα το πτυχίο στα 53 μου
- Πούτιν: Ασφαλή και αποτελεσματικά και τα δύο ρωσικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού
- Συνάντηση του Ισραηλινού υπουργού Οφίρ Ακούνις με νέους βουλευτές, με φόντο την Ακρόπολη (Φωτογραφίες)
- Επίθεση στη Νίκαια – Γαλλία: Τα τελευταία λόγια της γυναίκας που αποκεφαλίστηκε
- Συγκλόνισε ο Αντίνοος Αλμπάνης: Η ημέρα που όλοι μου έλεγαν κουράγιο και εγώ ήθελα να ουρλιάξω
- Κορωνοϊός: Τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ στις νέες «κόκκινες» και «πορτοκαλί» περιοχές
- Εισβολή κουκουλοφόρων στο γραφείο του Πρύτανη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών