Άντονι Χόπκινς : Βγαίνει στο προσκήνιο ως ταλαντούχος ζωγράφος

07:21 1/6/2020 - Πηγή: In.gr

Πριν λίγο καιρό, ο βραβευμένος ηθοποιός Άντονι Χόπκινς (Anthony Hopkins), προκάλεσε αίσθηση στο διαδίκτυο όταν δημοσίευσε ένα Tik Tok στο οποίο εμφανιζόταν να χορεύει την επιτυχία του Drake «Toosie Side».

View this post on Instagram

@champagnepapi I’m late to the party… but better late than never. @officialslystallone @schwarzenegger #toosieslidechallenge

A post shared by Anthony Hopkins

(@anthonyhopkins) on May 7, 2020 at 5:04pm PDT

Σχεδόν απαρατήρητο πέρασε το ότι στον τοίχο πίσω του ήταν ένας πίνακας, ένα αφηρημένο πορτρέτο με ζωηρά χρώματα.

Αν και με μια πρώτη ματιά, μοιάζει με έργο του Francis Picabia, από τη φημισμένη σειρά «Transparencies» δεν είναι. Είναι έργο του ίδιου του Άντονι Χόπκινς.

View this post on Instagram

Join me on live at the piano, this Sunday, May 17th at 1pm PST. Leave your questions below- I’ll be answering as many as I can during the live.

A post shared by Anthony Hopkins (@anthonyhopkins) on May 12, 2020 at 12:35pm PDT

Ο διάσημος βρετανός ηθοποιός έδωσε μάλιστα πρόσφατα συνέντευξη στο ARTnews μιλώντας για αυτή -την έως σήμερα σχεδόν άγνωστη- καλλιτεχνική δραστηριότητά του.

Όπως ο ίδιος είπε ότι δεν ήταν καλός μαθητής στο σχολείο και σκίτσαρε πολύ.

Κάποια Bernice Evans, κόρη γειτόνων, ηλικίας 17 με 18, είχε πάει στο Λονδίνο για να κάνει σπουδές τέχνης και μια μέρα του έκανε το πορτρέτο με μολύβι και χρώματα κιμωλίας, λίγο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (δεν θυμάται ακριβώς αν ήταν το 1947 ή το 1948).

Η Evans κάλεσε τον εξάχρονο τότε Άντονι Χόπκινς σε ένα στούντιο πάνω από το ταχυδρομείο στο Port Talbot και τον μύησε στη ζωγραφική. Και αυτή ήταν η πρώτη επαφή του με αυτή την τέχνη.

Στα 15 του, άρχισε να ζωγραφίζει, κάποιος του είπε ότι «πρέπει να γίνεις ζωγράφος ή γελοιογράφος», το καλοσκέφτηκε, αλλά υπέθετε ότι θα χρειαζόταν μεγάλη δεξιότητα για κάτι τέτοιο, τα χρόνια πέρασαν και εγκατέλειψε την ιδέα.

Πώς όμως ξανάπιασε τον χρωστήρα ο Άντονι Χόπκινς;

«Χρόνια πριν, η Στέλα, η σύζυγός μου, βρήκε στο σπίτι παλιά μου σενάρια με τις λευκές σελίδες γεμάτες ζωγραφιές… Λίγο πριν παντρευτούμε, το 2003, μου είπε:

«Πρέπει να αρχίσεις να ζωγραφίζεις». «Όχι, όχι» απάντησα. Αλλά ήθελε να κάνω ζωγραφιές για τους καλεσμένους στον γάμο, ήταν περίπου 75. «Είσαι τρελή;» αντέδρασα. «Κάνε το» ήταν η απάντησή της. Και κατέληξα να ζωγραφίσω αυτά τα τοπία και τα δώσαμε στους καλεσμένους. Έτσι ξανάρχισα» δήλωσε σχετικά ο Άντονι Χόπκινς.

πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα