Αντιπαράθεση για προσφυγικό και κοινωνικό μέρισμα – Δ. Μαρκόπουλος και Β. Μαρούπας στο One Channel

18:35 2/12/2019 - Πηγή: In.gr

Για το προσφυγικό ζήτημα και τις οικονομικές εξαγγελίες της κυβέρνησης αντιπαρατέθηκαν, μιλώντας στο One Channel, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Μαρκόπουλος, και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Βαγγέλης Μαρούπας.

«Η ΝΔ ασκεί επί της ουσίας φιλολαϊκή πολιτική, η οποία έχει δύο πυλώνες: φοροελαφρύνσεις για να κινηθεί η οικονομία και ταυτόχρονα βοήθεια στις κοινωνικές ομάδες που τη χρειάζονται» τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος, για να συμπληρώσει πως

με τον κ. Μητσοτάκη αυτοί που ενισχύονται πραγματικά είναι τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα και η μεσαία τάξη που υποφέρει.

Από την πλευρά του, ο κ. Μαρούπας υποστήριξε πως η κυβέρνηση «δίνει κάποια ψίχουλα, ό,τι κάνανε δηλαδή και οι προηγούμενοι», επισημαίνοντας πως «αυτή η πολιτική δεν μπορεί να μας πάει μακριά και απέχει πολύ από αυτό που δικαιούμαστε να έχουμε».

Μιλώντας για το προσφυγικό ζήτημα και τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά περί λαθρομετανάστευσης, ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε πως αυτό που είπε ο πρώην πρωθυπουργός είναι «αυτό που σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας εκφράζεται, ένας προβληματισμό. Σε ό,τι αφορά τη λέξη «λαθρομετανάστευση» δεν είναι αντιευρωπαϊκή. Είναι μια λέξη η οποία στη συνθήκη της ΕΕ ξεκάθαρα αναφέρεται». «Υπάρχει ένα πρόβλημα υπαρκτό που δημιουργεί η Τουρκία με διαφορετική στόχευση» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Μαρούπας τόνισε πως «για εμάς δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι. Μας χωρίζει άβυσσος με τη ΝΔ γιατί αντιμετωπίζουμε αυτούς τους ανθρώπους ως κυνηγημένους από τον πόλεμο και τη φτώχεια». «Στις πλάτες αυτών των ανθρώπων παίζονται πολύ σκληρά παιχνίδια» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: onetv.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα