Οδηγείται στην ηλεκτρική καρέκλα μετά από 36 χρόνια αναμονής για τη θανατική του ποινή

23:24 6/12/2018 - Πηγή: In.gr

Μετά από 36 ολόκληρα χρόνια πρόκειται εκτελεσθεί η θανατική ποινή ενός καταδικασθέντος στο Τένεσι της Αμερικής, γεγονός που εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ορθότητα της θανατικής ποινής πολλά χρόνια μετά τη διάπραξη του εγκλήματος.

Πρόκειται για τον 61χρονο Ντέιβιντ Ερλ Μίλερ, ο οποίος σκότωσε μια νεαρή γυναίκα με νοητική υστέρηση, και πρόκειται να οδηγηθεί στην ηλεκτρική καρέκλα στις 19:00 τοπική ώρα σήμερα (3:00 ώρα Ελλάδος Παρασκευή) 37 χρόνια μετά τη διάπραξη του εγκλήματος.

Το 1982, ο Μίλερ καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών, κατόπιν και πάλι το 1987, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο

του Τένεσι είχε διατάξει τη διενέργεια νέας δίκης.

Ο καταδικασθείς κατάφερε να πάρει αναστολή για την εκτέλεσή του, βασιζόμενος στην πολεμική γύρω από τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στις θανατηφόρες ενέσεις.

Ωστόσο, η πολιτεία επανέφερε την πρακτική αυτή εκτελώντας δύο άντρες που είχαν καταδικασθεί σε θάνατο.

Ένας εξ αυτών, ο Έντμουντ Ζαγκόρσκι, επέλεξε την ηλεκτρική καρέκλα έναντι της θανατηφόρου ένεσης, υπό τον φόβο ότι θα υπέφερε για πολλή ώρα πριν το τέλος του.

Άλλοι καταδικασθέντες, μεταξύ των οποίων και ο Ντέιβιντ Ερλ Μίλερ, ζήτησαν από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο να καταργηθεί η μέθοδος της θανατηφόρου ένεσης. Η Δικαιοσύνη ωστόσο δεν απάντησε εγκαίρως και έτσι ο Μίλερ επέλεξε την ηλεκτρική καρέκλα.

Η εκτέλεσή του θα γίνει σήμερα εκτός και αν γίνει δεκτή η προσφυγή του.

«Αυτό διήρκεσε πάρα πολύ, απλά θέλω να τελειώσει» δήλωσε η μητέρα του Έλεν Στάινφερ.

Η μεγαλύτερη αναβολή θανατικής ποινής που έχει σημειωθεί, είναι τα 40 χρόνια, η οποία τελικά δεν εκτελέσθηκε γιατί ο καταδικασθείς Γκάρι Άλβοντ απεβίωσε από φυσικά αίτια.

Keywords
Τυχαία Θέματα