Άλμα με αλεξίπτωτο από τον «κομάντο» Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Φλώρο

17:47 5/6/2020 - Πηγή: In.gr

Ηχηρό μήνυμα για την αποτρεπτική ισχύ και το μάχιμο των Ενόπλων Δυνάμεων έστειλε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με το εντυπωσιακό άλμα με αλεξίπτωτο που έκανε την Πέμπτη κατά την επίσκεψή του στην έδρα του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) και των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΕΕ) του ΓΕΕΘΑ [Ζ΄ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ΄ΜΑΚ) και Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών

(ΕΤΑ)], στη Νέα Πέραμο Αττικής.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι γνωστό ότι από τα πιο επίλεκτα «κομάντο» των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων καθώς το 1992 εκπαιδεύτηκε στο Σχολείο Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ (USAJFK Special Warfare Center and School) και στο Fort Bragg, στη Βόρεια Καρολίνα, επιλεγείς ως ο διακεκριμένος αλλοδαπός σπουδαστής, της εκπαιδευτικής περιόδου στην οποία συμμετείχε. Είχε δε προηγηθεί εκπαίδευσή του και αποφοίτηση όλα τα υποχρεωτικά και μη Σχολεία των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ) Υποστράτηγο Γεώργιο Τζιτζικώστα και τον Διευθυντή Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΕΔ) Υποστράτηγο Ευάγγελο Παπαδόπουλο επισκέφθηκε το Στρατόπεδο «Υποστράτηγου Ανδρέα Καλλίνσκη».

Κατά την επίσκεψη του ενημερώθηκε για τις επιχειρησιακές και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Μονάδων και έδωσε κατευθύνσεις στο προσωπικό σχετικά με τη συγκρότηση της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ). Ακολούθως, περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών κατασκευής στεγάστρου στο κολυμβητήριο μάχης του ΚΕΕΔ.

Αλλά βέβαια δεν περιορίστηκε στα παραπάνω. Συμμετείχε και ο ίδιος στην επιχειρησιακή εκπαίδευση του προσωπικού των ΜΕΕ και των τριών Κλάδων των ΕΔ και πραγματοποίησε άλματα στατικού ιμάντα στη θαλάσσια περιοχή Νέας Περάμου.

https://tv.in.gr/uploads/20200605/174515_alma_ageeta.mp4
Keywords
Τυχαία Θέματα