Αλέξης Γεωργούλης: «Πως εξήγησε το μηδενικό πόθεν έσχες του;»

17:03 13/5/2020 - Πηγή: In.gr

Ο Αλέξης Γεωργούλης μίλησε στην Φαίη Σκορδά για τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί με το πρόσφατο πόθεν έσχες του.

View this post on Instagram

Αισιοδοξία για το μέλλον και αλληλεγγύη στο παρόν… Χρόνια πολλά Ελλάδα!!! #25ημαρτίου #Ευαγγελία, #Ευάγγελε να χαίρεστε το όνομά σας!!

A post shared by Alexis Georgoulis (@alexis_georgoulis_) on Mar 25, 2020 at 7:34am PDT

«Μέχρι το 2018 ουσιαστικά
δουλειά στο εξωτερικό, δεν έκανα δουλειές στην Ελλάδα»

«Από το 2007 πηγαινοέρχομαι Ελλάδα και Αμερική. Γενικότερα στο εξωτερικό. Εδώ και δέκα χρόνια έχω πράσινη κάρτα. Έχω μια μόνιμη κατοικία στην Αμερική και τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έως το 2018 η βάση μου ήταν στην Αγγλία. Το 2019 εξαιτίας του “Your Face Sounds Familiar” και της παράστασης “Ζητείται Ψεύτης” ήρθα στην Ελλάδα. Μέχρι το 2018 ουσιαστικά δουλειά στο εξωτερικό, δεν έκανα δουλειές στην Ελλάδα.

Οπότε από τη στιγμή που η όλη μου δραστηριότητα ήταν στην Αγγλία, έκανα μια εταιρεία που μπορούσε να διαχειριστεί τα δικά μου δικαιώματα. Στην Αγγλία είμαι με το αντίστοιχο ΙΚΑ. Έχω πληρώσει φόρους στην Αγγλία κανονικά. Όχι γιατί η εταιρεία έχει έδρα στην Αγγλία, αλλά γιατί και η δουλειά γινόταν στην Αγγλία. Ήταν αγγλική δουλειά. Πληρώθηκα σε λίρες. Νομίζω πως υπάρχει μια οπτική γωνία, πως όποιος έχει εταιρεία στο εξωτερικό, το κάνει για να φοροδιαφύγει στην Ελλάδα. Αυτό θα μπορούσες να το πεις αν η δουλειά σου γινόταν στην Ελλάδα και πλήρωνες φόρους στην Αγγλία. Δε θα είχα κανένα όφελος να κάνω δουλειά στην Ελλάδα και να διατηρώ εταιρεία στην Αγγλία.

View this post on Instagram

Χωρίς εσένα η ζωή μου,δεν θα είχε νόημα.Σε ευχαριστώ που υπάρχεις στην ζωή μου

A post shared by alexisgeorgoulis_fp (@alexisgeorgoulis__fp) on May 11, 2020 at 1:49pm PDT

«Αυτό που πρέπει να δικαιολογήσουμε είναι το ηθικό»

Αυτό που πρέπει να δικαιολογήσουμε είναι το ηθικό. Αν ζεις σε άλλη χώρα πρέπει να πληρώνεις εκεί τους φόρους. Έχουμε μπει σε μια εποχή στα social media που το τρολάρισμα, το bullying, ο κανιβαλισμός ειδικά στα δημόσια πρόσωπα είναι εύκολος. Δεν υπάρχουν επιχειρήματα. Το ηθικό απαντάται ότι εγώ δούλευα και ζούσα σε άλλη χώρα» εξήγησε ο Αλέξης Γεωργούλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα