ΑΕΚ – Βόλφσμπουργκ 2-1: Καρίμ και… τέζα

23:45 1/10/2020 - Πηγή: In.gr

Ένα κιτρινόμαυρο έπος γράφτηκε το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ, με την ΑΕΚ να παίρνει μια απίστευτη πρόκριση επί της Βόλφσμπουργκ και να επιστρέφει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ! Οι Κιτρινόμαυροι με ψυχή, καρδιά και δύο ασύλληπτα γκολ!

Σιμόες και Ανσαριφάρντ υπέγραψαν τον Κιτρινόμαυρο άθλο, που ήρθε με νίκη επί της γερμανικής ομάδας με 2-1. Μια νίκη που «κλείδωσε» στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων!

Η Ένωση έχανε στο ημίχρονο. Όμως δεν τα παράτησε. Το πίστεψε.

Και το έκανε! Και πλέον είναι εκείνη που περνάει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, πετώντας έξω την Βόλφσμπουργκ των τόσων εκατομμυρίων.

Ο Μάσιμο Καρέρα έκανε την έκπληξη στο σχήμα που επέλεξε, καθώς άφησε στον πάγκο τον Μάρκο Λιβάγια, δίνοντας φανέλα βασικού στον Λιβάι Γκαρσία και περνώντας τον Μάνταλο αριστερά, προκειμένου να… χωρέσει στο κέντρο ο Σάκχοφ δίπλα στους Σιμόες, Κρίστισιτς. Η Βόλφσμπουργκ μπήκε δυνατά στο ματς και στο 8’ έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Μετά από λάθος του Γκαρσία ο Οτάβιο θα κλέψει την μπάλα και θα βρεθεί απέναντι από τον Τσιντώτα, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να αποκρούει όμως εντυπωσιακά! Αυτή η φάση αφύπνισε την Ένωση που έγινε πιο πιεστική. Στο 14’ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Πέρβαν. Μετά από φάουλ του Μάνταλου η μπάλα στρώθηκε στον Τσιγκρίνσκι, που έκανε το σουτ, χωρίς να βρει όμως στόχο.

Στο 19’ οι Κιτρινόμαυροι έχασαν μοναδική, τεράστια ευκαιρία να κάνουν το 1-0! Ο Κρίστισιτς ανατράπηκε από τον Σλάγκερ μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε το καθαρό πέναλτι. Ο Μάνταλος ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Πέρβαν έπεσε στην γωνία του και τον νίκησε! Ο αρχηγός της ΑΕΚ αστόχησε στο πέναλτι, κάνοντας μια κακή εκτέλεση.

Η γερμανική ομάδα απέκτησε ψυχολογία μετά από αυτή τη φάση. Στο 25’ ένα πολύ ωραίο σουτ του Άρνολντ βρήκε απάντηση από τον Τσιντώτα. Η ΑΕΚ γενικώς έδειξε να χάνει μέτρα στο γήπεδο και να οπισθοχωρεί. Και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου το πλήρωσε. Η μπάλα έφτασε στον Μεχμέντι που από θέση μέσα αριστερά σημάδεψε την γωνία του Τσιντώτα, κάνοντας το 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να βγάζει μια μαχητικότητα αλλά να δυσκολεύεται να απειλήσει. Πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα ο Καρέρα θα κάνει την πρώτη του παρέμβαση στο ματς, περνώντας τον Λιβάγια αντί του Μάνταλου. Στο 65’ η Ένωση θα ισοφαρίσει όμως με ένα απίστευτο γκολ του Σιμόες! Ο Πορτογάλος μέσος θα πιάσει έναν «κεραυνό» από τα 40 μέτρα και θα στείλει την μπάλα στο παραθυράκι του Πέρβαν για το 1-1!

Το γκολ έδωσε στην ΑΕΚ νεύρο και ψυχολογία. Ενώ ο Καρέρα θα ρίξει στην μάχη και τον νεαρό Μαχαίρα. Στο 82’ η Ένωση έχασε σημαντική ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ, όταν ο Σάκχοφ βγήκε στην πλάτη της γερμανικής άμυνας μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά η προβολή του στην κίνηση ήταν αδύναμη. Στο 86’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Άρνολντ αποκρούστηκε από τον Τσιντώτα.

Ο Καρέρα έριξε στο ματς και τον Ανσαριφάρντ παίζοντας το τελευταίο του χαρτί. Και δικαιώθηκε! Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ιρανός άσος θα σκοράρει ένα εντυπωσιακό γκολ και θα στείλει την ΑΕΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ!

Keywords
Τυχαία Θέματα